Shop
Ultimele 100 de articole

Ce sa faci cand nu ai miros

08 decembrie 2020, , Vizualizări:
Ce sa faci cand nu ai miros - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - mask-5008660_1920

Cand nu ai miros trebuie sa vezi din ce cauza se intampla asta. De obicei, nu ai miros cand ai o raceala sau gripa, sinuzita (infectie sinusala), o alergie sau polipi nazali. De asemenea, este obisnuit sa pierzi din simtul mirosului pe masura ce imbatranesti. Acum, probabil ca incepi sa te panichezi pentru ca mai intai te intrebi daca nu cumva ai luat Covid si acesta este primul simptom. Nu trebuie sa fie obligatoriu SARS-COV-2 cand nu ai miros. Deci, ce sa faci cand nu ai miros?

Consulta un medic de familie daca simtul mirosului nu revine la normal in cateva saptamani. Vor verifica eventualele cauze evidente, cum ar fi sinuzita sau polipii nazali.

Vezi ce sa faci cand nu ai miros

Clatirea interioara a nasului cu o solutie de apa sarata poate ajuta daca simtul mirosului este afectat de o infectie sau alergie.

Unele farmacii vand plicuri pe care le poti folosi pentru a face o solutie de apa sarata si dispozitive care te ajuta sa speli nasul.

Tratarea cauzei ar putea ajuta. De exemplu, spray-urile sau picaturile nazale cu steroizi ar putea ajuta daca aveti sinuzita sau polipi nazali. Un tratament numit antrenament miros poate ajuta, de asemenea, atunci cand nu ai miros.

Uneori, modificarile simtului mirosului nu pot fi tratate si raman permanente.

Citeste si: Nas infundat? 10 sfaturi sa tratezi raceala la copii

Cand nu ai miros te gandesti la COVID

Cercetatorii spun ca persoanele cu COVID-19 au raportat ca isi pierd simtul mirosului, dar acesta nu este singurul simptom pe care ar trebui sa-l caute oamenii.

Oricine si-a pierdut recent simtul mirosului ar trebui sa tina cont si de alte simptome, cum ar fi febra sau tuse persistenta. Daca sunt prezente si alte simptome COVID-19, cel mai bine este sa soliciti ajutor medical.

Anosmia, termenul de pierdere a simtului mirosului, a existat cu mult timp inainte de aparitia coronavirusului.

Imagine de Engin Akyurt de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.