Iarna
Decembrie – Vin Sarbatorile!
“Deoarece vom interactiona cu foarte multi oameni in perioada Sarbatorilor, riscul sa contactam o boala virala este major. Pentru a preveni acest lucru, recomandarea noastra este consumul de laptisor de matca si tinctura de propolis. Pe langa proprietatile sale de intarire a sistemului imunitar, aceste produse ne ajuta sa reducem colesterolul din sange si sa combatem stresul, oboseala si insomniile. De asemenea, in luna decembrie este recomandat consumul de miere cruda – fie de salcam, poliflora sau de tei -, polenul crud, pentru reducerea tensiunii arteriale”, declara Ovidiu Bodea, directorul ApiLand.
Ianuarie – Intampina noul an cu energie si vitalitate!
Imediat dupa Revelion, specialistii recomanda sa consumam pastura, polenul crud, mierea de Manuka. “Pastura este renumita peste tot in lume pentru proprietatile de detoxifiere a organismului, pentru ca reduce semnificativ colesterolul din sange si pentru faptul ca protejeaza ficatul si tubul digestiv. De cealalta parte, in completare, polenul crud stimuleaza functionarea rinichilor, ajuta la detoxifierea organismului si imbunatateste capacitatea de memorare. Mirea Manuka reduce inflamatiile si calmeaza durerile in gat si protejeaza caile respiratorii”, declara Ovidiu Bodea, directorul ApiLand – compania cu cea mai variata gama de produse apicole din Romania.
Februarie – Scap de raceala si gripa!
In friguroasa luna februarie, specialistii recomanda sa consumam tinctura de propolis, astfel incat sa stam cat mai departe de raceala, sa amelioram eventualele bronsite si pneumonii si sa ne eliberam caile respiratorii de mucozitati. De asemenea, sunt recomandate mirea de Manuka si propolisul pentru a trata durerile de gat, febra, gripa, raceala si bronsitele cronice si, totodata, polen crud, care ne regleaza flora intestinala si metabolismul.
Gasesti aici un calendar cu tipul de produse apicole pe care trebuie sa le consumam luna de luna si proprietatile pe care acestea le au.
foto: Pixabay.com