Dormi cu telefonul sub perna? Afla ce pericole te pandesc - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Dormi cu telefonul sub perna? Afla ce pericole te pandesc

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Dormi cu telefonul sub perna? Afla ce pericole te pandesc
telefonul sub perna
Credit foto: Imagine de Luisella Planeta LOVE PEACE 💛💙 de la Pixabay

Stii deja ca nu este o idee buna sa dormi cu mobilul sub perna, in afara faptului ca il folosesti mult inainte de a te culca. Nu doar ca acest obicei iti distruge somnul, insa iti poate afecta si ochii. Asa s-a intamplat in cazul a doua femei care au orbit temporar dupa ce au stat cu ochii lipiti de telefon in timp ce stateau in pat.

O tanara de 22 de ani si o femeie de 40 de ani si-au pierdut timp de cateva luni acuitatea vizuala potivit The New England Journal of Medicine. “Le-am intrebat pur si simplu, <Ce faceati cand v-ati pierdut vederea?>”, a declarat pentru ABC News, oftalmologul Gordon Plant.

Telefon mobil: Sfaturi utile de care poti tine cont inainte sa cumperi copilului tau un telefon mobil

In ambele cazuri femeile stateau in pat cu un ochi fixat pe telefon in vreme ce celalalt era blocat de perna.

Rezultatul: orbire temporara la ochiul care nu era fixat pe mobil. Lucru, fara nicio indoiala, infricosator.

Poducatorii telefonului au creat ecrane super luminoase pentru ca utilizatorul sa poate vedea mai bine. Acest lucru este excelent pentru utilizarea dispozitivului in timpul zilei, insa nu si atunci cand incerci sa te culci. Medicii sustin ca este posibil ca numarul de orbiri temporare sa creasca in urmatorii ani intrucat „tot mai multi oameni folosesc telefonul in timp ce stau intinsi in pat”.

Medicul Rahul Khurana purtator de cuvant al Academiei Americane de Oftalmologie spune ca nu vor exista prea multi oameni care sa-si piarda pentru o perioada scurta vederea pentru ca „sunt sanse mici ca o persoana sa priveasca ecranul telefonului doar cu un singur ochi”.

Insa fa-ti o favoare si inchide mobilul inainte de a merge in pat. Verificarea celor mai recente comentarii ale prietenilor nu merita riscul potentialele efecte secundare ale folosirii mobilului in pat.

Afla cand ar trebui sa cumperi copilului primul telefon mobil

Sursa: yahoo.com

Imagine de Luisella Planeta LOVE PEACE 💛💙 de la Pixabay

Data articol: 05/04/2024