Shop
Ultimele 100 de articole

Ce NU trebuie sa mananci inainte de testul COVID

13 noiembrie 2020, , Vizualizări:
Ce nu trebuie sa mananci inainte de testul COVID - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - covid-19-5057462_1920

Daca te doare in gat, ai febra, nu poti respira sau ti-ai pierdut mirosul si gustul, este cazul sa faci testul COVID. Cand esti pus in situatia asta te intrebi ce nu trebuie sa mananci inainte de testul COVID, cum se face testarea si ce reguli trebuie respectate.

Pentru ca acest virus este necunoscut si este extrem de contagios, oamenii care sunt suspecti cu coronavirus trebuie sa se supuna unui protocol.

Poti sa alegi sa te testezi la stat dupa ce suni la 112 si chemi acasa un echipaj medical sau poti apela la clinicile private. Indiferent unde faci testarea, regulile sunt aceleasi.

Citeste si: Cum sa te protejezi de COVID-19. 5 sfaturi usor de pus in practica

Inainte de testul Covid nu trebuie sa mananci cateva ore

Covid se diagnosticheaza prin testul genetic RT-PCR. Testarea se face prin preluarea de proba din nas si gura.

Daca te intrebi ce nu trebuie sa mananci inainte de testul Covid afla ca nu exista o restrictie din acest punct de vedere. Singura regula este sa nu mananci nimic si sa nu bei apa cateva ore inainte.

Pentru exsudatul nazofaringian, pacientul trebuie sa tina cont ca prelevarea trebuie facuta fie inainte de toaleta cavitatii nazale.

Pentru exsudatul orofaringian pacientul trebuie sa tina cont ca prelevarea se poate face doar daca in ultimele 4 ore nu s-a spalat pe dinti, nu a mancat si nu a baut apa.

Te mai poate interesa: 15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)

Ce trebuie sa faci inainte de testul Covid

Chiar daca esti doar suspect de COVID, esti obligat sa respecti reguli stricte pentru a nu pune pe ceilalti in pericol. Daca faci testarea in privat, inainte de a pleca de acasa, nu uita sa iei cu tine actul de identitate, manusi si masca de protectie. N-ar strica sa ai in geanta si un dezinfectant.

In Romania au fost confirmate, pana acum, peste 320.000 de cazuri si peste 8.000 de oameni au murit.  

Imagine de fernando zhiminaicela de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.