Ce nu trebuie sa faci dupa operatia de hernie de disc - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce nu trebuie sa faci dupa operatia de hernie de disc

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Ce nu trebuie sa faci dupa operatia de hernie de disc
Ce nu trebuie sa faci dupa operatia de hernie de disc - SFATULPARINTILOR.RO - PIXABAY_COM - move-3605073_1920

Ce nu trebuie sa faci dupa operatia de hernie de disc? Iata o intrebare la care multi oameni care ar trebui sa se opereze si-o pun. O persoana care are o hernie de disc poate prezenta dureri care ii afecteaza activitatile zilnice. Desi nu este intotdeauna necesar, unii oameni pot avea nevoie de interventie chirurgicala pentru a scapa de durere. Dupa operatia de hernie de disc nu trebuie sa uiti de restrictii pentru ca altfel exista riscul ca problemele sa reapara.

O hernie de disc poate aparea oriunde in coloana vertebrala. Cele doua localizari cele mai frecvente sunt coloana lombara si coloana cervicala. Dupa operatia de hernie de disc nu trebuie sa te gandesti ca o sa ai o recuperare dificila.

De obicei, majoritatea oamenilor pot pleca acasa la 24 de ore dupa o operatie de hernie de disc. Unii pot pleca in aceeasi zi acasa.

Te mai poate interesa: Dureri de spate. Care sunt cauzele? Ce sa faci si ce sa nu faci cand ai dureri de spate

Medicii iti vor spune ce nu trebuie sa faci dupa operatia de hernie de disc

Medicii recomanda ca dupa o operatie de hernie de disc sa eviti mai multe activitati timp de aproximativ 4 saptamani.

Dupa operatia de hernice de disc nu trebuie sa conduci si sa stai asezat perioade lungi.

Dupa operatia de hernice de disc nu ai voie sa ridici greutati mari si nici sa stai prea mult aplecat.

Unele exercitii pot fi benefice pentru persoanele care au suferit o operatie de hernie de disc. Cu toate acestea, dupa operatia de hernie de disc nu trebuie sa te apuci de sport inainte de a te consulta cu medical tau.  

Uneori, medicii pot sugera terapie de reabilitare dupa operatie. Persoanele care urmeaza un program de reabilitare dupa operatia de hernie de disc pot obtine un timp de recuperare mai scurt si o mobilitate imbunatatita.

Persoanele care sunt supuse unei interventii chirurgicale pentru o hernie de disc mai devreme decat mai tarziu pot avea un timp de recuperare mai rapid. De asemenea, pot prezenta o sanatate imbunatatita pe termen lung.

Image by Gundula Vogel from Pixabay

Data articol: 17/04/2022