Shop
Ultimele 100 de articole

Ce nu trebuie sa faci dupa operatia de cataracta

19 octombrie 2021, , Vizualizări:
Ce nu trebuie sa faci dupa operatia de cataracta

Te intrebi ce nu trebuie sa faci dupa operatia de cataracta? Citeste urmatoarele informatii. Recuperarea interventiei chirurgicale a cataractei ar trebui sa fie scurta si fara evenimente. Dupa operatia de cataracta, nu trebuie sa tratezi cu superficialitate instructiunile postoperatorii pe care le primesti de la chirurg.

Dupa operatia de cataracta trebuie sa mergi periodic la oftlmolog pentru control.

Operatia de cataracta necomplicata dureaza de obicei nu mai mult de aproximativ 10 minute. Imediat dupa operatie, te vei odihni intr-o zona de recuperare pana cand trece efectul anesteziei. De obicei, aceasta dureaza 30-60 de minute.

Citeste si: Boli de ochi – 9 probleme oculare care iti pot afecta vederea

Dupa operatia de cataracta trebuie sa respecti cateva reguli

Dupa operatia de cataracta nu trebuie sa pleci singur din spital. Trebuie sa ai pe cineva disponibil care sa te conduca acasa dupa procedura pentru ca nu poti conduce.

Daca te simti obosit cand ajungi acasa poate nu ar strica sa te intinzi in pat si sa te odihnesti cateva ore. In functie de sfaturile primite de la chirurg, este posibil sa poti elimina pansamentul de protectie plasat deasupra ochiului in cateva ore dupa procedura.

Dupa operatia de cataracta nu trebuie sa uiti sa lipesti pansamentul peste ochi noaptea sau in timpul somnului. Medicul iti va recomanda sa faci asta cel putin cateva zile.

Te mai poate interesa: Sfaturi pentru sanatatea ochilor tai – 4 lucruri surprinzatoare care dauneaza vederii

Vezi ce nu ai voie sa faci dupa operatia de cataracta

Timp de cateva saptamani, dupa operatia de cataracta, nu ai voie sa ridici greutati si nu trebuie sa ai nicio alta activitate intensa.

Imediat dupa procedura, evita sa te apleci pentru a preveni exercitarea unei presiuni suplimentare asupra ochiului.

Incearca sa nu stranuti sau sa vomiti dupa operatia de cataracta.

Pentru a reduce riscul de infectie, evita inotul sau utilizarea unei cazi cu hidromasaj, in prima saptamana de recuperare dupa interventia chirurgicala.

Fereste-ti ochiul de iritanti precum praful, murdaria, vantul si polenul in primele cateva saptamani dupa operatie. Nu iti freca ochiul dupa operatia de cataracta.

Imagine de Paul Diaconu de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.