Ce inseamna paralizie in somn. Toata lumea trebuie sa cunoasca aceste informatii - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Ce inseamna paralizie in somn. Toata lumea trebuie sa cunoasca aceste informatii

Ce inseamna paralizie in somn

Cosmarurile si halucinatiile

Simptomele paraliziei in somn includ halucinatiile si cosmarurile. Insa difera de cele pe care le experimentezi in somn, cand ai ochii inchisi. Aceste halucinatii apat cand mintea este alerta si esti constient. De aceea, situatia este de doua ori mai infricosatoare pentru ca ai tendinta de a credea ca sunt reale.

Te mai poate interesa si: Ce ti se intampla in timp ce dormi. Fenomene ULUITOARE in corpul uman

Povesti din folclor

Sunt multe povesti si legede despre paralizia in somn. „Kanashibar” in Japonia, care inseamna ca ai fost legat cu lanturi metalice. In cultura chineza, paralizia in somn este „fantoma care te sufoca”, iar in SUA are legatura cu rapirea de catre extraterestri. In cultura africana se crede ca oamenii fac sex cu un demon, referindu-se astfel la Incubus or Succubus.

Cand apare

Paralizia in somn apare intr-una din urmatoarele faze tranzitorii: cand adormi sau cand te trezesti. Corpul merge in REM (Rapid Eye Movement) sau iese din el. Paralizia apare cand organismul are o problema sa faca tranzitia. Cand apare cand adormi se numeste hipnagogic si la iesire „hipnopompic”.

Senzatia ca mori incet

Paralizia in somn este insotita de sentimentul de disperare totala sau de spaima profunda. Ai senzatia ca mori incet. Si cand iti revii te simti ca si cum te-ai ridicat din morti.

Explicatii stiintifice

Cand adormi, creierul trimite un semnal muschilor sa se relaxeze si sa intre in stare de paralizie, numita Atonia. In acest fel, miscarile fizice sunt ingradite, astfel incat organismul sa nu se raneasca in timpul unui vis. In timpul unui cosmar, atonia nu se desfasoara corespunzator si muschii incep sa se miste in timp ce mintea este inca adormita. Tocmai de aceea, unii oameni merg sau vorbesc in somn.

Sursa: www. ia.meaww.com

Foto: Pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 20/04/2021