Ce faci după pierderea unei sarcini. Tratament, îngrijire și precauții - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce faci după pierderea unei sarcini. Tratament, îngrijire și precauții

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Ce faci după pierderea unei sarcini. Tratament, îngrijire și precauții

Pierderea unei sarcini este coșmarul oricărui părinte. Se întâmplă din diferite motive și trebuie să rezolvi problema ca data viitoare să fie bine.

Pierderea unei sarcini mai este denumită și avort spontan și are loc în săptămâna 20, 24, acest termen diferă.

În primul rând, avorturile se întâmplă din motive genetice și anomalii cromozomiale. Acești factori inhibă creșterea fătului.

Pe lângă asta, nivelurile hormonale, diabetul, expunerea la agenți toxici, anomaliile uterine, medicamentele, fumatul, alcoolul și abuzul de droguri pot duce, de asemenea, la avorturi.

Efectele sarcinii ectopice, care apar în jurul celei de-a șasea până la cea de-a opta săptămână de sarcină, conduc la un avort spontan.

Pierderea de sarcină este o experiență nefericită, care afectează ambii parteneri. Cu toate acestea, femeia trece prin traume fizice și mentale.

Pierderea unei sarcini – efectele ulterioare

Iată câteva efecte fizice și emoționale frecvente pe care fiecare femeie le are după un avort spontan.

Sănătatea fizică după avort spontan

Organismul are nevoie de aproximativ câteva săptămâni până la luni pentru a ameliora simptomele și pentru a-și restabili forța.

1. Sângerare

Deoarece avortul se întâmplă odată cu detașarea fătului din mucoasa uterină, sângerarea după avortul spontan este inevitabilă.

Sângerarea progresează până la un flux mai mare cu cheaguri.

În timp ce se reduce în decurs de o săptămână sau două, durata sângerării depinde de faptul dacă a fost o avort spontan medical sau chirurgical.

În cazul în care sângerarea durează mai mult de două săptămâni, trebuie să vă adresați imediat medicului.

Ar trebui să faceți dușuri regulate la domiciliu și să vă asigurați că nu utilizați piscine publice pentru a minimiza riscul de infecție.

2. Infecții

Infecțiile după un avort spontan se dezvoltă dintr-o operație de dilatare și chiuretaj.

Această procedură chirurgicală se face pentru a îndepărta țesuturile fetale rămase din uter pentru a preveni infecția bacteriană de la vagin la uter.

Acestea pot fi tratate cu antibiotice sau cu intervenții chirurgicale.

Dacă rămășițele fetale trec neobservate și nu sunt operate chirurgical, atunci acestea au ca rezultat descărcări vaginale și dureri pelvine după avort spontan.

Dacă există durere severă, crampe, sângerări prelungite și febră, ar trebui să vedeți un doctor.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Cuvinte cheie:
Data articol: 05/08/2019