Ce boli vindeca isopul - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce boli vindeca isopul

Ce boli vindeca isopul

Isopul este o planta cu flori care creste in sudul Europei. Partile care cresc deasupra solului sunt utilizate pentru a face medicamente. Vezi mai jos ce boli vindeca isopul.

Isopul este utilizat pentru probleme digestive si intestinale, infectii ale cailor respiratorii, circulatie slaba, probleme ale pielii si alte afectiuni, dar nu exista dovezi stiintifice bune care sa sustina aceste utilizari.

In alimente, uleiul de isop si extractul sunt utilizate ca aroma. In productie, uleiul de isop este folosit ca parfum in sapunuri si produse cosmetice. Substantele chimice din isop pot afecta inima, pot creste secretiile in plamani si pot proteja stomacul de ulcer.

Citeste si: Ce boli vindeca reflexoterapia

Utilizari si eficacitate, ce boli vindeca isopul

Se spune ca ispul face minuni atunci cand vorbim de sanatate. Cercetatorii cred ca isopul este bun atunci cand ai probleme cu ficatul si vezica biliara, probleme intestinale, raceala, durere de gat sau astm.

De asemenea, se mai foloseste si impotriva infectiei cailor respiratorii sau cand apar infectii ale rinichilor, vezicii urinare sau uretrei (infectii ale tractului urinar sau UTI).

Daca ti-ai pierdut pofta de mancare, circulatia este proasta si suferi de afectiuni ale pielii (vanatai, eruptii cutanate, arsuri, degeraturi), isopul te poate ajuta.

Isopul este o planta perena care este originara din regiunea mediteraneana si a fost importata si naturalizata in SUA si Canada. Creste de-a lungul drumurilor si se gaseste uneori ca o planta de gradina. Isopul este destul de asemanator ca aspect cu ceilalti membri ai familiei menta. Uleiul sau volatil are un miros puternic aromat de camfor.

Isopul este remarcat de secole in medicina pe baza de plante. In plus, exista o serie de referinte in Biblie la plante numite „isop”, desi exista controverse considerabile cu privire la identitatea reala a acestor plante. Exista putine dovezi ca planta mentionata in Biblie era de fapt „H. officinalis”.

Te mai poate interesa: Ce boli vindeca ceaiul de pin

Imagine de Hans Braxmeier de la Pixabay

Cuvinte cheie:
Data articol: 27/01/2022