Ce boli vindeca aloe vera. De ce e considerata planta-minune - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce boli vindeca aloe vera. De ce e considerata planta-minune

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Ce boli vindeca aloe vera. De ce e considerata planta-minune
ce boli vindeca aloe vera

Aloe vera este o planta medicinala populara pe care oamenii o folosesc de mii de ani pentru a trata o multime de afectiuni. Citeste in continuare ce boli vindeca aloe vera si de ce este considerata o planta-minune.

Aloe vera sau Aloe barbadensis este o planta groasa, cu tija scurta, care stocheaza apa in frunzele sale. Este cunoscuta pentru tratarea leziunilor cutanate, dar are si alte cateva utilizari care ar putea aduce beneficii sanatatii.

Aloe vera contine diferiti nutrienti, inclusiv minerale, zaharuri, compusi fenolici, lignina, saponine, sterol si aminoacizi.

In plus, aloe vera contine multe vitamine, cum ar fi vitamina antioxidanta A, C si F. Vitamina B1, B2 si B3, colina si acidul folic sunt, de asemenea, prezente in aloe vera.

Citeste si: Aloe vera. TOP 12 beneficii nebanuite ale plantei nemuririi!

Aloe vera vindeca arsuri si trateaza boli grave

Compusii bioactivi din aloe vera se pretind a fi foarte eficienti in tratamentul diferitelor afectiuni, cum ar fi arsuri, reactii alergice, artrita reumatoida, febra reumatica, indigestie acida, ulcere, diabet, boli ale pielii.

Pe langa asta, aloe vera ajuta si in caz de dizenterie, diaree, afectiuni inflamatorii ale sistemul digestiv si alte organe interne, inclusiv stomacul, intestinul subtire, ficatul, rinichii si pancreasul.

Aloe vera te scapa de stres si iti intareste sistemul imunitar

Complexul de vitamina B si C din aloe vera joaca un rol important in reducerea stresului si a inflamatiei.

Se spune, de asemenea, ca are ingrediente antivirale, antibiotice si antifungice. Se crede ca gelul de aloe stimuleaza sistemul imunitar al organismului.

Aloe vera are efecte purgative puternice, agenti antimicrobieni puternici si efecte analgezice puternice. Planta de aloe vera contine si Campesterol, F2 Sitosterol, Lupeol si un compus asemanator aspirinei care poseda proprietati antiinflamatorii si anti-bacteriene.

Aloe vera este cultivata si utilizata in majoritatea partilor din Uganda si Africa de Est. Mai multe comunitati din Uganda considera ca aloe vera vindeca boli grave si tocmai de aceea este folosita ca planta medicinala pe scara larga.

Image by mozo190 from Pixabay

Data articol: 26/11/2020