Shop
Ultimele 100 de articole

Cat de sigure sunt radiografiile dentare? Stomatologul Oana Florea destrama mitul!

19 iulie 2016, , Vizualizări:

Medicii stomatologi recomanda, aproape de fiecare data inaintea executiei unei lucrari dentare, realizarea unor radiografii care sa dezvaluie ce se ascunde la radacina dintilor si nu numai. Multor pacienti le este insa teama sa se expuna atat de des radiatiilor.

Medicul stomatolog Oana Florea vine sa explice cum a evoluat tehnologia si cat de sigure sunt radiografiile digitale care se realizeaza de ceva vreme. Conform spuselor specialistului, acestea sunt chiar mai sigure decat radiatiile cu care te confrunti atunci cand zbori mult timp cu avionul.

 

“Radiografiile dentare joaca un rol foarte important in diagnosticul afectiunilor dentare. Foarte multi pacienti isi fac griji in legatura cu expunerea la radiatiile Röntgen. Radiografiile digitale inlatura aceste temeri, deoarece necesita cu 90% mai putine radiatii fata de metoda conventionala. In acest sens, 12-14 radiografii digitale necesita radiatii cat 2 radiografii conventionale. Daca va aflati intr-un avion deasupra oceanului (10 ore la 10 km altitudine), va expuneti la o cantitate de radiatii egala cu cea necesara efectuarii a 12 radiografii conventionale, sau a 120 de radiografii digitale, acestea fiind efectuate, in mod normal, si sub protectia sortului de plumb”, declara medicul stomatolog Oana Florea.

 

Oana-Florea-stomatolog

Oana Florea este medic dentist cu Competenta Implantologie Orala, cu experienta internationala in Germania, alaturi de cei mai buni specialisti in chirurgie si implantologie. Oana Florea (www.drflorea.ro) isi desfasoara activitatea in cabinetul sau privat din Bucuresti si este apreciata inclusiv pentru experienta in lucrul cu copiii si cu pacientii anxiosi, cu teama de dentist.

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax