Candida albicans.10 sfaturi sa tii candidoza sub control
Candida albicans este una dintre cele mai comune ciuperci ale corpului uman. Insa, daca se inmuleste peste masura, ea cauzeaza multiple probleme de sanatate.
Candida albicans face parte din sistemul digestiv, dar cand se inmulteste excesiv poate genera simptome precum stres gastrointestinal, ceata mentala, oboseala cronica, schimbari bruste de stare, iritatii, eczema, mancarimi in urechi, pofta de dulciuri etc.
Iata cum poti tine sub control candida albicans.
1. Limiteaza consumul de zahar
Unul dintre factorii care contribuie la inmultirea in exces a candida albicans este zaharul. Candida are nevoie de zahar pentru a se dezvolta. Nu consumi dulciuri, nu hranesti candida.
2. Atentie la antibiotice
Antibioticele te ajuta sa distrugi bacterii nesnatoase din organism insa, in acelasi timp, distrug flora intestinala, ceea ce contribuie la inmultirea candida albicans.
Nu rata nici: Ciuperca limba, cand apare si care sunt simptomele
3. Atentie la carbohidrati
O dieta bogata in carbohidrati creste riscul inmultirii exagerate a ciupercii candida. De aceea se recomanda reducerea consumului de carbohidrati.
4. Atentie la pilulele contraceptive
Studiile au aratat ca pilule contraceptive cu hormoni pot duce la cresterea nivelului de estrogen in corp, ceea ce favorizeaza inmultirea ciupercii. Cere sfatul medicului cu privire la contraceptivele nonhormonale.
5. Atentie la alimentele care inmultesc candida
Studiile au scos la iveala faptul ca alimente precum ciupercile, alimentele fermentate, lactatele, cerealele si alimentele care contin gluten, vinul, berea si sucul de fructe contribuie la inmultirea in exces a candidei.
6. Alimente care tin candida albicans sub control
Cele mai bune alimente pentru tinerea sub control a ciupercii sunt usturoiul, cruciferele, uleiul de cocos, sucul de lamaie, otetul din cidru de mere, ghimbirul, scortisoara, cuisoarele.
7. Probiotice
Cercetatorii au descoperit ca probioticele ajuta la reducerea candidei datorita faptului ca reechilibreaza flora intestinala. In plus, au efect antibacterial si antifungic.
8. Igiena vietii
Stresul are o influenta negativa asupra starii de sanatate a organismului, inclusiv in ceea ce priveste dezvoltarea in exces a candida. O igiena optima a vietii presupune momente de relaxare si socializare, sport, alimentatie sanatoasa, precum si odihna cat mai multa.
Cand niciuna din situatiile de mai sus nu functioneaza, ia in calcul tratamentul medicamentos. Cere sfatul medicului, care iti va prescrie cele mai bune formule. Atentie! Nu lua tratament dupa ureche. Este posibil sa-ti faci mai mult rau, chiar daca apelezi la tratamente “naturiste”.
Sursa: care2.com
Imagine de Alexandr Ivanov de la Pixabay
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua