Shop
Ultimele 100 de articole

Bronsita acuta. Cum se trateaza corect si ce ai de facut

07 februarie 2019, , Vizualizări:
BRONSITA ACUTA - SFATULPARINTILOR.RO - PIXABAY_COM - young-woman-2239269_1920

Bronsita acuta este cauzata de inflamarea tuburilor bronhiale din cauza unei infectii. Se formeaza mucusul (fluidul gros) in interiorul bronhiilor si respiratia devine din ce in ce mai dificila.

Bronsita poate fi acuta sau cronica. Bronsita acuta dureaza putina vreme. Majoritatea cazurilor se vindeca dupa cateva zile, desi tusea poate persista saptamani bune. In cazul bronsitei cronice, tratamentul este de lunga durata, iar boala poate reaparea, fiind favoritata si de vicii precum fumatul.

 

 

Bronsita acuta. Simptome

Simptomele bronsitei acute pot include:

Tusea poate dura saptamani intregi. Tuburile bronhiale se vindeca mai greu. Insa, daca tusea persista, cere sfatul medicului, caci ar putea indica boli mai grave precum astmul sau pneumonia.

 

 

 

Bronsita acuta. Cauze

Bronsita acuta este cauzata de virus, acelasi care duce si la raceli. Virusul afecteaza nasul, sinusurile si gatul. Apoi, infectia “calatoreste” spre captuseala tuburilor bronhiale. Pe masura ce corpul lupta cu virusului, apare inflamatia si este produs mucusul.

Virusul poate fi captat prin respiratie sau prin contactul cu pielea.

Alte cauze ale bronsitei acute sunt:

 

 

Bronsita acuta. Diagnostic

Medicul va stabili diagnosticul de bronsita acuta, in urma unui consult si a discutiilor legate de simptome. Va asculta plamanii cu stetoscopul si poate recomanda o radiografie la plamani. Aceasta va depista o eventuala pneumonie.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.