Shop
Ultimele 100 de articole

Boli pe care le ascunde sughițul

11 septembrie 2017, , Vizualizări: 227
sughit

sughițul reprezintă o serie repetitivă și incontrolabilă de contracții ale diafragmei, mușchiul care se află sub plămâni și care marchează granița dintre piept și abdomen. Diafragma controlează respirația. Atunci când aceasta se contractă, plămânii primesc oxigen. Când diafragma se relaxează, plămânii eliberează dioxid de carbon.

 

Dacă diafragma se contractă fără ritm, începem să sughițăm. Fiecare spasm al diafragmei face ca laringele și corzile vocale să se închidă brusc, ceea ce determină ca o cantitate mare de aer să intre în plămâni. În acest caz, corpul tău reacționează cu sunetul specific sughițului.

 

Nu există nicio cale de a anticipa sughițul. Cele mai multe cauze ale sughițului apar și dispar brusc, fără un motiv specific. De obicei, episoadele de sughiț durează doar câteva minute. Sughițul care durează mai mult de 48 de ore este considerat a fi un sughiț persistent. Cel care durează mai mult 2 luni este greu de controlat și dificil de oprit. Află mai jos care sunt bolile pe care le poate dezvălui nevinovatul sughiț!

 

Citeste mai multe pe DivaHair.ro.

 

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu