Atunci cand se vorbeste despre bolile de inima oamenii se gandesc mereu la atacul de cord. Insa sunt foarte multe elemente care submineaza abilitatea inimii de a-si indeplini rolul, printre acestea numarandu-se boala arterei coronariene, cardiopatia sau aritmia. Am prezentat cateva sfaturi care te ajuta sa recunosti avertismentele pe care ti le transmite organismul. Citeste mai departe pentru a afla ce teste pot descoperi bolile de inima.
Electrocardiograma si bolile de inima
Electrocardiograma (EKG) este o procedura nedureroasa prin care electrozii plasati la nivelul pielii inregistreaza activitatea electrica a inimii. Testul ofera informatii despre ritmul cardiac si despre eventuala afectare a muschiului inimii. EKG-ul il ajuta pe medic sa diagnosticheze corect un atac de cord sau sa evalueze probleme de deformare a inimii, precum marirea cordului. Rezultatele pot fi comparate cu cele ale unor electrocardiograme ulterioare pentru a se urmari eventualele modificari ale sanatatii inimii.
Testul stresului poate detecta bolile de inima
Testul stresului masoara capacitatea inimii de a face fata efortului sustinut. Acesta se face fie pe o banda, fie pe o bicicleta medicinala, nivelul de dificultate fiind crescut treptat. Ca si EKG-ul, acest test masoara pulsul si tensiunea arteriala, pentru a vedea “efortul” inimii. In acest fel medicul isi va da seama daca inima este alimentata corespunzator cu sange.
Monitorul Holter inregistreaza ritmul cardiac
Monitorul Holter este portabil si inregistreaza ritmul cardiac. Cand medicul suspecteaza ca ai probleme cu pulsul, atunci poate sa-ti recomande sa porti acest monitor pentru cateva zile (de obicei doua). Spre deosebire de EKG, acest aparat masoara activitatea electrica a inimii zi si noapte.
Citeste continuarea: 1 2
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!