Strugurii au fost cultivati de mii de ani si au fost venerati de mai multe civilizatii antice pentru utilizarea lor in vinificatie. De asemenea, beneficiile strugurilor pentru sanatate sunt numeroase.
Exista multe tipuri de struguri, inclusiv verde, rosu, negru, galben si roz. Ei cresc in ciorchini si sunt cu seminte sau fara seminte.
Strugurii sunt crescuti in clima temperata din intreaga lume, inclusiv Europa de Sud, Africa, Australia si America de Nord si de Sud. Majoritatea strugurilor cultivati in SUA provin din California.
Beneficiile strugurilor pentru sanatate se datoreaza continutului ridicat de nutrienti si antioxidanti.
Citeste si: Beneficiile hipnozei. Cum poti scapa de fumat sau de kilogramele in plus
Beneficiile strugurilor raman si dupa fermentare
Strugurii au un continut ridicat de substante nutritive importante. Strugurii au vitamina K, o vitamina liposolubila vitala pentru coagularea sangelui si oasele sanatoase. Sunt, de asemenea, o sursa buna de vitamina C, un nutrient esential si un puternic antioxidant necesar pentru sanatatea tesutului conjunctiv.
Beneficiile strugurilor nu se opresc aici. Strugurii au un continut ridicat de antioxidanti care ajuta la repararea celulelor afectate de radicalii liberi, care sunt molecule daunatoare care provoaca stres oxidativ. Stresul oxidativ a fost asociat cu mai multe boli cronice, inclusiv diabetul, cancerul si bolile de inima.
Antioxidantii din struguri raman prezenti chiar si dupa fermentare, motiv pentru care vinul rosu este, de asemenea, bogat in acesti compusi.
Te mai poate interesa Beneficiile gutuilor. Vezi de ce boli te vindeca
Beneficiile strugurilor pentru inima
Unul dintre antioxidantii acestui fruct este resveratrolul, care este clasificat ca polifenol. Au fost efectuate studii cu privire la beneficiile sale, aratand ca resveratrolul protejeaza impotriva bolilor de inima, scade glicemia si protejeaza impotriva cancerului.
Studiile privind beneficiile strugurilor demonstreaza ca acestia contin, de asemenea, vitamina C, betacaroten, quercetina, luteina, licopen si acid ellagic, care sunt antioxidanti puternici.
Desi strugurii au un continut ridicat de zahar, au un indice glicemic scazut. Compusii din struguri pot proteja impotriva nivelului ridicat de zahar din sange.
Nu rata nici: Beneficiile chihlimbarului si istoria lui
Imagine de Jill Wellington de la Pixabay