Beneficiile renuntarii la alcool. Ce se intampla cu creierul tau cand bei - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Beneficiile renuntarii la alcool. Ce se intampla cu creierul tau cand bei

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Beneficiile renuntarii la alcool. Ce se intampla cu creierul tau cand bei
Beneficiile renuntarii la alcool - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - bar-918541_1920

Renuntarea la alcool timp de o luna in orice moment al anului poate avea beneficii semnificative pentru sanatate. Studiile privind beneficiile renuntarii la alcool demonstreaza ca asta ne poate face mai inteligenti.

Alcoolul are un efect daunator asupra functiei creierului, cercetarile aratand ca daca bei cinci sau mai multe bauturi intr-o noapte functia cognitiva este afectata timp de trei zile.

Consumul de alcool pe termen lung poate micsora lobii frontali ai creierului, afectandu-ne abilitatile de gandire, iar consumul de alcool prelungit poate inhiba capacitatea creierului de a se repara.

Citeste si: Beneficiile renuntarii la fumat. Restart pentru corp si minte

Beneficiile renuntarii la alcool in diete

Alcoolul incetineste metabolismul. Corpul descompune mai intai alcoolul, asa ca atunci cand avem o noapte in club urmata de un kebab, bautura din sistemul nostru incetineste procesarea corpului de grasimi si zahar pe care le-am consumat.

Alcoolul contine aproape dublul cantitatii de calorii gasite in carbohidrati. Alcoolul impiedica corpul sa absoarba mai multe vitamine si minerale.

Alcoolul ucide celulele din mucoasa stomacului si a intestinelor care faciliteaza absorbtia nutrientilor de catre organism si poate inhiba transportul nutrientilor in fluxul sanguin.

Deoarece alcoolul este in esenta doar calorii goale, bauturile abundente epuizeaza stocul de vitamine si minerale din organism.

Te mai poate interesa: Beneficiile afinelor. Superalimentul bogat in nutrienti si antioxidanti

Beneficiile renuntarii la alcool pentru un somn bun

Renuntarea la alcool imbunatateste calitatea somnului. Studiile demonstreaza ca alcoolul poate perturba somnul cu val lent si somnul REM.

Alcoolul afecteaza rinichii si te face sa urinezi mult mai mult decat primesti de fapt. De asemenea, inhiba productia de hormoni vasopresina de catre rinichi, care incurajeaza corpul tau sa reabsoarba apa in loc sa trimita direct la vezica pentru a fi spalat afara.

Renuntarea la alcool – benefica pentru ficat

Renuntarea la alcool poate reduce cantitatea de grasime din ficat. Acest lucru poate preveni boli, inclusiv cancerul hepatic.

Nu rata nici: Beneficiile smochinelor pentru sanatate

Imagine de Free-Photos de la Pixabay

Data articol: 12/01/2021