Dr. Corina–Aurelia Zugravu, lector universitar in cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, si presedinte in cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie spune ca, intr-adevar, berea poata sa previna anumite afectiuni cardiovasculare, daca este consumata cumpatat.
1. Previne formarea de pietre la rinichi. Berea are continut ridicat de potasiu si este saraca in sodiu. Berea este o sursa bogata de magneziu, care scade probabilitatea formarii de pietre la rinichi.
2.Imbunatateste functia creierului. In timp ce consumul excesiv de alcool provoaca leziuni ireparabile la nivelul creierului, consumul moderat de bere stimuleaza functia creierului.
3. Intareste sistemul osos. Consumul moderat de bere protejeaza oasele datorita continutului sau ridicat de siliciu. Acesta este rapid absorbit de organism si stimuleaza consolidarea celulelor din sistemul osos, explicând efectul protector al berii asupra oaselor.
Citeste continuarea pe kfetele.ro
Acum sunt citite aceste articole