Cum bine stim, vara suntem cu totii mai sanatosi. Si nu doar pentru ca este soare, petrecem mai mult timp in aer liber si suntem mai veseli. A fost dovedit stiintific ca sistemul nostru imunitar este programat genetic sa fie mult mai eficient in perioada de vara. Cercetatorii de la Universitatea din Cambridge au descoperit recent ca exista o anumita sezonalitate a functionarii sistemului imun si ca aproximativ un sfert din genele care au legatura cu imunitatea sunt influentate de perioadele din an. “Acesta este un studiu excelent, ce aduce o dovada reala credintei populare ca suntem mai sanatosi vara.” a spus prof. Mike Turner, seful departamentului de Boli Infectioase si Imunobiologie, Institutul “Welcome Trust”, U.K.
Cu tot sprijinul oferit de gene si de soare, poluarea din surse multiple, modificarile climaterice extreme, schimbarea anotimpurilor, fluctuatiile bruste de temperatura cu care ne confruntam de ceva vreme deruteaza sistemul imun, astfel ca ne imbolnavim si in sezonul cald. Cati dintre noi nu ne-am trezit in plina vara cu dureri de cap si gat, rinoree, congestie nazala, stranut, tuse, stare generala de slabiciune, chiar febra si dureri musculare? Sunt semnele banalei raceli, a carei etiologie este determinata de nu mai putin de 200 de virusuri.
Conform Insitutului National de Alergologie si Boli Infectioase din SUA, rinovirusurilee si coronavirusurile sunt cele mai comune cauze ale racelilor. Se estimeaza ca un procent de 30-50% din raceli sunt produse de rinovirusuri, care sunt mai active primavara, vara si toamna devreme, in timp de coronavirurile sunt mai active iarna si la inceputul primaverii.
Vara este sezonul vacanțelor si calatorim mai mult, ceea ce favorizeaza algomerațiile in avioane, trenuri, autocare, crescand riscul contactarii virozelor respiratorii. Iar deshidratarea intalnita des in perioada caniculara nu face decat sa agraveze simptomele racelii. S-a constat ca exacerbarea crizelor de astm, in special in cazul copiilor, sunt datorate frecvent asocierii rinovirusurilor. Tot ca o complicatie a racelilor comune apar si infectiile din sfera ORL (sinuzite, otite) accentuate si de expunerea frecventa la aerul conditionat.
Un studiu efectuat in anul 1997 de catre dr. Dan Teculescu si prezentat in cadrul Congresului Societatii Europene de Boli Respiratorii a dovedit legatura dintre aerul conditionat si afectiunile respiratorii. Concluzia studiului efectuat pe 770 de participanti a fost ca, daca lucram intr-un mediu cu aer conditionat, avem de 2.5 ori mai multe sanse sa contactam o infectie respiratorie decat daca lucram intr-o cladire ventilata natural.
Impactul negativ pe care aerul conditionat il are asupra aparatului respirator se datoreaza pe de o parte filtrelor murdare din aparatele respective, care permit acumularea si recircularea germenilor patogeni si alergenilor in incapere, iar pe de alta parte efectului devastator pe care schimbarea brusca de temperatura il are asupra organismului.
Desi se crede ca sezonul alergiilor este primavara, in realitate nu exista un sezon al alergiilor, acestea putand fi declansate tot timpul anului. Pe timpul verii, cele mai frecvente alergii respiratorii sunt cele declansate de polenul de graminee (iarba, grau, secara, porumb etc) si de mucegaiuri, care sporuleaza in perioadele insorite.
Ca sa nu petrecem nici macar o zi de vara chinuiti de raceala sau de alergie, cerem ajutorul unui imunomodulator eficient. Septilin, prin cele doua forme de prezentare, tablete si sirop, sustine buna funcționare a sistemului imunitar al adultilor si copiilor tot timpul anului. Compozitia complexa a produsului restabileste echilibrul imunitar prin intensificarea capacitatii de aparare, dar si prin reducerea inflamatiei si a manifestarilor alergice.
In cazul infectiilor, Septilin imbunatateste raspunsul imun, combate agentii patogeni prin efect antibacterian si antiviral si amelioreza simptomele prin efectul antiinflamator, antitusiv si antipiretic. In cazul alergiilor, in administrarea de lunga durata, Septilin reduce frecventa si intensitatea crizelor alergice.
Iar cand tusea se alatura celorlalte manifestari ale infectiilor sau alergiilor respiratorii, sa nu uitam de Koflet. Avand capacitatea de a combate atat tusea productiva, cat si pe cea neproductiva, Koflet sirop ne ajuta in caz de infectii, alergie, tabagism. Iar continutul generos de miere (25%) il face usor de acceptat si de catre copii. Asadar, pentru o vara de vis, fara raceli si fara alergie, este bine sa avem la indemana Septilin si Koflet.
Produsele sunt distribuite de compania Prisum International Trading, ce detine dreptul de distribuitor pe piata romaneasca a produselor fabricate de Himalaya Drug Company India – suplimente alimentare si produse cosmetice (adulti si copii). Pentru mai multe informatii va rugam sa vizitati: www.prisum.ro, www.himalayaherbals.ro si pagina de Facebook Himalaya Herbal Healthcare Romania.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?