Atentie la alergiile sezoniere! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Atentie la alergiile sezoniere!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Atentie la alergiile sezoniere!
Alergia sezoniera

Alergia este reactia sistemului imunitar la elemente obisnuite, banale din mediul inconjurator, la care nu ar trebui sa reactioneze. Substantele ce declanseaza o reactie alergica se numesc alergeni si sunt reprezentate in mod frecvent de polenuri, mucegaiuri, acarieni, par de animale, anumite alimente.

Alergia poate aparea la orice varsta, dar e mai frecventa in copilarie si in adolescenta. Exista si alergii cu caracter sezonier, aparand mai ales primavara si fiind generate de polen, praf, mucegai, puful plopilor, intepaturi de insecte, unele plante.

 

 

Alergia sezoniera

Alergia de primavara cauzata de polen debuteaza la jumatatea lunii martie si se sfarseste in iunie. Deci acum suntem in plin sezon al alergiilor.

Alergiile de primavara intra in categoria alergiilor sezoniere, fiind declansate de prezenta polenului in aer si modificarile climatice. Printre cele mai frecvente alergii de primavara sunt rinita alergica, rozaceea (alergia cauzate de iedera) si astmul.
Formele rinitei alergice care persista pe intreaga perioada a anului sunt denumite rinite alergice pereniale.

Tratamentul pentru alergiile sezoniere vizeaza in primul rand ameliorarea simptomelor.

 

 

Raceala sau alergie

Stranutati, va curge nasul, va lacrimeaza ochii? Nu va grabiti sa va tratatai de raceala, s-ar putea sa fie o alergie de primavara.

Daca aveti simptome ca cele descrise anterior, mergeti mai intai la un medic ORL, apoi la oftalmolog. Daca niciunul dintre ei nu gaseste o cauza organica pentru suferinta dvs, diagnosticul va fi pus de medicul alergolog, dupa un consult amanuntit si teste specifice.

 

 

Ce fel de tratament

Tratamentul consta in  administrarea unor medicamente din categoria antihistaminicelor, asociate de obicei cu antiinflamatoare si decongestive.

Tratamentul naturist are in principal rolul de stimulare a imunitatii organismului si de ameliorare a simptomelor alergiei. Acesta se face doar in completarea celui medicamentos, cu atat mai mult cu cat unele plante pot, si ele, sa contina alergeni.

Si in fitoterapie trebuie sa cerem ajutorul specialistilor, astfel incat sa ne tratam cu produse sigure si eficiente. Specialistii 3F Plantamed va pun la dispozitie produse selectionate cu grija, fabricate in conditii de siguranta, studiate de zeci de ani, eficiente si cu efecte adverse bine controlate.

 

De aceea pentru stimularea imunitara Plantamed recomanda complexul natural imunactiv din indigo salbatic, Echinacea si Thuja care in Esberitox®N Tablete (www.esberitox.ro)activeaza capacitatea de aparare a organismului pe trei cai diferite.

Iar pentru rinoreea din rinita alergica, pentru a evita folosirea vasoconstrictoarelor  folositi GripStop,  picaturi care reepitelizeaza si hidrateaza mucoasa nazala si au si un  efect antiinflamator.

Rinopanteina, sub forma de spray sau unguent este un remediu de neinlocuit in rinita alergica si medicamentoasa, pentru proprietatile sale de a reface integritatea structurala si funcționala a mucoasei nazale afectate de folosirea picaturilor vasoconstrictoare.

Toate cele trei produse  sunt recomandate si copiilor foarte mici si gravidelor si lauzelor, pentru folosire indelungata. (http://plantamed.ro/category/produse/copii/rinita-copii/)

 

Mai multe informatii puteti  afla accesand site-ul plantamed.ro

Cuvinte cheie:
Data articol: 14/05/2018