Deși benign, fibromul uterin este mult mai „fioros”, chiar și decât cancerul, în viziunea femeilor. În ciuda tuturor prejudecăților, există metode de a scăpa de temuta tumoră, fără a ne pierde feminitatea.
Cu toate că nu este altceva decât o formațiune benignă, necanceroasă, ce poate fi tratată ușor, prin intervenții minim-invazive sau medicamentos, din cauza lipsei de informare, un fibrom uterin încă este un „bau-bau” de temut. Totuși, 2 din 4 femei între 21 și 45 de ani au fibrom uterin. Și, pentru că apare la vârsta fertilă, majoritatea femeilor se tem și că nu vor mai putea fi mame. Numai lipsa de informare este de vină pentru ideile preconcepute.
Or, e bine de știut că apariția unui fibrom uterin nu ne împiedică să avem o viață sexuală normală, să facem copii sau să trăim frumos. Dar asta numai dacă avem grijă să ne verificăm regulat starea de sănătate și să fim diagnosticate la timp! Astfel, o simplă discuție cu medicul îți poate despovăra sufletul de griji inutile, căci el va ști care dintre metodele actuale, personalizate, de tratament ți se potrivește cel mai bine. Căci tratamente există, slavă Domnului!
Cine-i vine de hac?
O vorbă veche spune că fibromul ar avea doar două leacuri: menopauza și bisturiul. Totuși, în cazul fibroamelor care se manifestă, se pot utiliza metode minim-invazive sau medicamentoase.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro