Antibioticele sunt substante naturale sau sintetice care omora sau limiteaza dezvoltarea bacteriilor. Tocmai de aceea ele sunt utilizate in tratarea infectiilor bacteriene. Totusi, antibioticele sunt deseori prescrise in prea multe cazuri.
Iata cand ar trebui sa iei antibiotice si cand ar trebui sa le eviti, potrivit specialistilor de la Motherandchild.net.
Vindeca antibioticele orice tip de infectie?
Antibioticele vindeca numai infectiile bacteriene. Ele nu trebuie utilizate in cazul infectiilor virale, pentru ca organismul se obiesnuieste cu aceste medicamente si fac mai putin eficace utilizarile ulterioare. Potrivit unui studiu realizat in Statele Unite, doar unu din 10 tratamente cu antibiotice au fost prescrise corespunzator. In multe cazuri s-au prescris antibiotice pentru infectii virale.
Care sunt efectele adverse ale antibioticelor?
Cu cat consumi mai multe antibiotice, cu atat organismul se obisnuieste cu ele. Nu lua antibiotice dupa ureche intrucat exista riscul sa iei un tip prea puternic pentru infectii ce ar putea fi tratate cu antibiotice simple. Acest lucru duce la cresterea rezistentei bacteriilor la antibiotice. Pe langa riscul de a lua un antibiotic gresit, exista si riscul aparitiei unor reactii precum ciupercile sau diaree severa. De asemenea, pot aparea reactii alergice care pun in pericol viata.
De ce trebuie dusa cura cu antibiotice pana la capat?
Odata inceputa cura cu antibiotic, ea trebuie dusa pana la final, atat cat a prescris medicul. Chiar daca boala da semne de regres, daca nu termini tratamentul recomandat creste riscul ca bacteria respectiva sa dezvolte rezistenta la antibiotic.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!