Anemia după naștere poate duce la complicații dacă nu se iau măsuri la timp. Află despre cauze și cum tratezi anemia postpartum.
Proaspetele mămici sunt adesea atât de ocupate cu îngrijirea copilului că uită să aibă grijă de ele însele.
Neglijarea sănătății după naștere poate duce la mai multe complicații de sănătate, dintre care una este anemia postpartum.
Anemia postpartum este cea mai răspândită problemă din lume, mai ales în țările în curs de dezvoltare, care provoacă morbiditate maternă.
Ce este anemia postpartum?
Anemia postpartum este deficitul de fier cronic după naștere, când nivelul hemoglobinei este mai mic de 110 g/l la o săptămână după naștere și mai puțin de 120 g/l la opt săptămâni postpartum.
Anemia se dezvoltă în 3 etape:
Prima etapă
Nivelurile de fier din măduva osoasă încep să se diminueze, determinând o reducere generală a conținutului de fier din sânge. În acest stadiu nu se observă simptome specifice de anemie.
A doua etapă
Efectele secundare ale anemiei încep să apară. Începi să te simți mai obosită și poți avea dureri de cap.
Deficitul de fier poate fi detectat cu un test de sânge. În acest stadiu, producția de hemoglobină începe să fie afectată.
A treia etapă
Nivelurile hemoglobinei scad în continuare, provocând anemie severă. Simptomele includ oboseala extrema si epuizarea, facandu-te sa te simti rau.
Știind ce duce la scăderea nivelului de hemoglobină este esențial pentru a evita această afecțiune.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro