Alergie sau raceala? Iata cum sa-ti dai seama - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Alergie sau raceala? Iata cum sa-ti dai seama

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Alergie sau raceala? Iata cum sa-ti dai seama
alergie raceala - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Stii diferenta dintre raceala si alergii? Esti sigur?

Este usor sa faci confuzie intre ele. O spune chiar Paul Ehrlich, profesor de pediatrie la Universitatea New York. Ehrlich a fost multi ani specialist in alergii si cu toate acestea cunostintele sale medicale au primit o lovitura crunta, cand el desi el credea ca este racit s-a dovedit a fi alergie. „Imi curgea nasul de cateva zile cand unul dintre pacientii mei mi-a aruncat o privire a exclamat <Oh, si dvs aveti o alergie>”, a povestit Ehrlich.

Pana atunci el nu se confruntase niciodata cu o alergie, insa dupa ce a fost controlat de un alt medic s-a dovedit ca pacientul sau avea dreptate. „Am descoperit ca eram alergic la mesteacan, care era inflorit in acea perioada”, a adaugat medicul.

Raceala este o infectie cauzata de un virus. Alergiile sunt reactiile sistemului tau imunitar la o anumita substanta, ca de exemplu polen sau la parul animalelor de companie. Pentru ca raceala si alergiile au simtome asemanatoare precum curgerea nasului sau stranut multe persoane sunt zapacite. Daca stii exact de ce suferi vei lua tratamentul corespunzator si, prin urmare, te vei insanatosi mai repede.

 

 

Este probabil alergie daca:

Mucusul este limpede sau apos

Si ramane limpede in loc sa devina gros sau sa se decoloreze asa cum se intampla in cazul racelii, spune Michael Benninger, medic ORL-ist la Cleveland Clinic.

 

 

Iti curg ochii

Rar se intampla ca atunci cand esti racit sa iti curga ochii.

 

 

Simptomele raman la fel

„Alergiile se simt intense pentru primele doua zile, insa s-ar putea ca simptomele sa ramana neschimbate si in zilele urmatoare”, accentueaza Benninger.

 

 

Stranuti mai mult de o saptamana

O raceala dureaza, de obicei, 7-10 zile insa alergiile se intind pe cateva saptamani.

 

 

Simptomele apar doar in numite situatii

Stranuti in fiecare primavara sau toamna? Sunt perioadele obisnuite pentru alergii. (Gripa si raceala apar la finalul toamnei si inceputul iernii). Sau te simti mizerabil numai in anumite locuri – ca de exemplu intr-o casa cu o pisica.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 15/06/2016