Specialistii Secom ne propun o noua tema de dezbatere de mare impact in randul populatiei: cancerul de col uterin.
Cancerul de col uterin este produs de un virus care se transmite prin contact sexual. Este vorba despre virusul HPV. Pana acum specialistii au indentificat in jur de 15 tulpini oncogene ale virusului, asociate cu leziunile precanceroase sau cu cancerul de col uterin. Dintre toate tulpinile, tulpinile HPV 16 și 18 cauzeaza aproximativ 70% din cazurile de cancer.
Jumatate din populatie are virusul
Statisticile medicale arata ca, pe parcursul vietii, 50% din adulti sunt infectați cu HPV, virusul care poate conduce la cancerul de col uterin. In Romania, sase femei mor zilnic din cauza cancerului de col uterin, de patru ori mai multe decat in restul Europei, 40.000 de femei au diagnosticul de cancer de col uterin, de trei ori mai multe decat în celelalte state europene, iar in fiecare an sunt depistate 3.000 de cazuri noi, de 16 ori mai multe decat media europeana, potrivit datelor statistice ale Coalitiei de Prevenire a Cancerului de Col Uterin din Romania. Factorii de risc in privinta aparitiei de cancer de col uterin sunt o viata sexuala inceputa inainte de 18 ani, infectiile sexuale, cele cu virusul hepatitic B sau cu HIV, ranile pe col, avorturile si nasterile multiple. De asemenea, fumatul favorizează infectarea cu diferite tulpini ale virusului papiloma uman.
Sistemul imunitar poate elimina virusul
Desi infectia cu virusul HPV care duce la cancer de col uterin este frecventa, nu toate persoanele infectate ajung sa faca boala. Acest lucru nu se intampla fiiindca sistemul imunitar poate elimina virusul. Practic, 90% din infectiile HPV sunt eliminate de propria imunitate si doar 10% din acestea ajung sa produca leziuni canceroase. Asadar, dupa depistarea infectiei cu HPV este necesara sustinerea imunitara pentru ca organismul sa elimine virusul inainte de a produce leziuni canceroase.
AHCC stimuleaza imunitatea
Deoarece stimuleaza imunitatea, substanta ahcc®, prescurtarea din limba engleza pentru Active Hexose Correlated Compound este obiectul a peste 200 de studii publicate incepand cu anul 1986 si este folosita in peste 700 de spitale din Japonia pentru sustinerea sitemului imunitar, dar si ca adjuvant in terapiile antitumorale. Beneficiile pe care le aduce AHCC imunității constau in faptul ca intensifica activitatea celulelor T-killer. Aceste celule au capacitatea de a ataca direct structuri si antigene considerate non-self, fara ajutorul altor tipuri de celule imunitare. Un studiul publicat in 1992 la Universitatea Tokio a demonstrat si ca, pe langa intensificarea activitatii celulelor natural killer la pacientii cu cancer, substanta crestea si activitatea citokinelor precum interferonul, o proteina sintetizata in mod normal in unele celule din organism, avand, in special, rolul de aparare a organismului impotriva infectiilor virale, bacteriene, parazitare si de celulele canceroase. Celulele NK sunt capabile sa distruga virusuri si celulele canceroase, iar interferonul blocheaza inmultirea acestora. De asemenea, AHCC stimuleaza imunitatea, protejeaza timusul, imbunatateste capacitatea organsimului de a identifica și de a ataca virusri, bacterii si formatiunile tumorale si de a lupta impotriva lor si creste rezistenta la boli in cazul persoanelor sanatoase.
Detalii despre produsele Secom® poti obtine accesand www.secom.ro. Pentru întrebari suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde: 0800 873 266, iar pentru concursuri si articole noi viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.