Nu conteaza ca e un anotimp calduros sau unul friguros, virozele respiratorii pot aparea oricand si pot tine incepand cu doua zile pana la sapte-opt. Din acest motiv, cea mai buna metoda este sa prevenim aparitia acestor viroze si, cum altfel, decat prin plante.
V-ati gandit vreodata sa folositi echinaceea? Ei bine, in caz ca nu stiati, la inceputurile sale aceasta planta era folosita in vindecarea ranilor dar si pentru muscaturile de sarpe, pentru durerile in gat, de dinti cat si pentru inflamatii si iritatii ale cavitatii bucale. Si, cu toate astea, efectele pozitive ale acestei plante asupra organismului nu se opresc aici.
Echinaceea se mai foloseste foarte des in tratarea infectiilor, fapt ce este sustinut si de numeroasele cercetari din domeniu care au scos la iveala faptul ca aceasta determina organismul sa produca un numar mai mare de globule albe, cu preponderenta limfocitele, dar si o cantitate mai mare de interferoni, aceasta fiind substanta cu cel mai puternic efect antiinfectios natural.
Stiti ca tot echinaceea este cea care are un mare rol in cresterea sistemului imunitar?
Este un aliat de nadejde in administrarea tratamentelor, ajutand nu doar la preventia virozelor respiratorii ci si a multor alte boli de cauza infectioasa.
S-a ajuns la concluzia ca echinaceea are rolul de a stimula in primul rand imunitatea, fapt ce duce la evitarea racelilor, iar in cazul aparitiei acestora duce la scaderea vizibila a perioadei de manifestare a acesteia. Astea fiind spuse, merita a fi incercata macar!
Este un antibiotic natural cu un rol major in tratarea gripelor si racelilor chiar de la primele simptome, asa ca fiti cu un pas inaintea virozelor si alimentati-va dulapiorul cu medicamente magice cu o doza sanatoasa de echinaceea.
Un ultim aspect de luat in considerare este acela ca anumitor categorii de persoane le este interzis consumul acestei plante si, aici, putem enumera copiii pana in 12 ani si femeile insarcinate, din cauza riscului alergen pe care il prezinta aceasta.
Sursa: Demoiselle.ro