Ai puncte albe pe unghii. Afla de ce trebuie sa mergi de urgenta la medic - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ai puncte albe pe unghii. Afla de ce trebuie sa mergi de urgenta la medic

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Ai puncte albe pe unghii. Afla de ce trebuie sa mergi de urgenta la medic

Nu este un lucru neobisnuit ca pe unghii sa iti apara pete albe. Pe vremuri se spunea, mai in gluma mai in serios, ca fiecare pata alba reprezinta o minciuna pe care ai spus-o candva.

Medicina moderna considera astfel de afirmatii drept folclor fara nicio farama de adevar in ele. Punctele albe de pe unghii sunt cauzate de o afectiune numita leuconichie. Desi are o denumire atat de intimidanta nu este ceva atat de sever pe cat ai putea crede initial.

Petele albe nu sunt cauzate de deficienta de calciu sau zinc asa cum ai putea considera. De obicei, sunt rezultatul unor traume usoare asupra unghiei. In unele cazuri rare, aceste pete albe se pot dezvolta din cauza unor infectii ori alergii.

Ori ar putea aparea in urma uneor efecte secundare a unor medicamente. Daca, insa, petele acestea sunt insotite de dureri ar trebui sa mergi in control la medicul de familei.

Chiar daca in cele mai multe cazuri, daca apar in acelasi timp pe toate unghiile pot fi semnul unei anemii, a cirozei, a unor boli la rinichi si a diabetului. Daca prezinti risc pentru oricare dintre aceste afectiuni mergi la medicul de familie. De fapt, ar trebui sa vorbesti cu el/ea de fiecare data cand esti ingrijorat de starea ta de sanatate.

Sursa: simpleorganiclife.org

Data articol: 26/12/2017