Shop
Ultimele 100 de articole

Ai alergie la frig? Urticarie din cauza frigului. Simptome, cauze si tratament

07 octombrie 2018, , Vizualizări:
alergie la frig

Poate fi greu de crezut, dar DA! Se poate sa ai alergie la frig. Centrul american de cercetari translationale avansate defineste urticaria cauzata de frig ca o boala ce afecteaza direct pielea. Vei descoperi in articol ce inseamna alergie la frig, cum se manifesta urticaria cauzata de frig si cum o poti trata.

 

 

Cauze alergie la frig

Desi nu s-a descoperit inca o cauza exacta a aparitiei alergiei la frig, se pare, totusi, ca boala este asociata unor afectiuni ale sangelui, dar si unor afectiuni cauzate de virusuri precum varicela si virusul hepatic.

S-a descoperit, insa, si o anomalie genetica, la nivelul cromozomului 1 (1q40).

Simptome alergie la frig

Pielea are o reactie anormala la frig si apar blandele (iritatia). Umflaturile de culoare rosie de la nivelul pielii dau si senzatie de mancarime. Simptomele pot fi acompaniate de febra, anxietate, oboseala si chiar stari de lesin. Iritatia poate aparea la 2-5 minute de la expunerea la frig sau apa rece si poate dura pana la 1-2 ore.

Sunt si cazuri mai severe cand simptomele pot disparea dupa 24-48 de ore.

 

 

Tratament alergie la frig

Cere sfatul medicului daca suferi de aceasta afectiune. El iti poate recomanda antihistamine, insa, in functie de gravitatea bolii se poate ajunge la tratament pe baza de corticosteroizi.

 

 

Sursa: providr.com

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.