Afla ce boala opreste usturoiul, fara efecte secundare
Neuropsihologii Swapan Ray, Naren Banik si Arabinda Das au studiat trei dintre compusii de sulf din usturoi si interactiunea lor cu celulele afectate de glioblastom. Toti compusii si-au demonstrat eficacitatea in distrugerea celulelor cancerigene din creier. Studiul a fost publicat in jurnalul American Cancer Society.
„Aceasta cercetare demonstreaza cat de eficienti sunt compusii proveniti din legume in lupta impotriva dezvoltarii tumorilor maligne din creier”, a declarat Ray.
Ray si Banik sunt optimisti in legatura cu posibilele aplicatii ale descoperirilor lor in ceea ce priveste tratamentul bolnavilor de cancer.
„In cele din urma rezultatele studiilor noastre vor putea fi aplicate in tratamentul pacientilor. Poate ca vor mai trece cativa ani inainte de a fi aplicate pe oameni, insa semnificatia acestor descoperiri este enorma. Beneficiile acestui studiu in tratarea pacientilor va aduce satisfactie imensa atat cercetatorilor cat si doctorilor care incearca sa gaseasca un tratament de succes in eradicarea acestei forme cumplite de cancer”, a subliniat Banik.
Derivatii de sulf din usturoi sunt molecule mici care nu necesita metode complicate pentru a fi folosite in tratarea tumorilor pe creier, iar originea lor naturala va avea efecte mai bune asupra corpului uman decat tratamentul sintetic.
Pentru a te bucura de avantajele anticancerigene ale usturoiului trebuiesc urmate anumite reguli. Ray spune ca dupa ce a fost curatat un catel proaspat de usturoi trebuie lasat timp de 15 minute inainte de a fi consumat. In acest timp se elibereaza enzimele ce produc compusii anticancerigeni.
Sursa: expandedconsciousness.com
Imagine de LoggaWiggler de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2