Afla ce afectiuni poti trata cu urzici - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Afla ce afectiuni poti trata cu urzici

4. Urzici pentru oboseala

Daca ai o stare de oboseala generalizata, consuma urzici. Bogate in vitamina C si in fier, urzicile sunt recomndate in caz de oboseala fizica sau intelectuala.

Infuzeaza 3 linguri de urzici uscate in 500 ml de apa si bea 4-6 cani pe zi.

Sucul de urzici, comparat adesea cu cel de spanac datorita continutului ridicat de fier este recomandat mai ales in caz de anemie si oboseala. Este suficient sa mixezi frunzele proaspete, sa strecori si sa bei 150 ml, de trei ori pe saptamana. Pentru ca fierul sa se asimileze mai bine, iar sucul de urzici sa aiba un gust mai bun, poti pune si cateva picaturi de zeama de lamaie.

5. Urzica pentru alergia la polen

De indata ce vine primavara, vine si neplacuta alergie la polen. Pentru a preveni sau a calma alergia, incearca ceaiul de urzici.

Infuzeaza 3 linguri de frunze uscate de urzica in 500 ml de apa fierbinte timp de 10 minute. Bea 3-4 cani pe zi, in jur de 3 saptamani.

6. Seminte de urzica pentru diaree

Semintele de urzica sunt un execelent remediu pentru diaree. Semintele sunt benefice pentru continutul lor de proteine, mucilagii si ulei gras (30%).

Infuzeaza o lingura lingura de frunze uscate de urzica intr-un litru de apa fierbinte timp de 10 minute. Bea ceaiul pe parcursul unei zile.

Citeste articolul complet aici.

Imagine de sipa de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 21/10/2019