Shop
Ultimele 100 de articole

Adevarul despre vitamina D

10 iunie 2016, , Vizualizări:
soare vitamina D - stockfreeimages_com

Nu ar fi minunat daca o singura vitamina ar putea intari oasele, proteja impotriva diabetului, sclerozei multiple, cancer, boli de inima si depresie? Sau care te-ar putea ajuta sa scapi de surplusul de greutate? Oamenii de stiinta au asteptari mari de la vitamina D care este produsa de corp dupa ce pielea a intrat in contact cu razele soarelui. De asemenea, vitamina D poate fi luata sub forma unor suplimente sau din alimente.

 

Iata mai jos cateva lucruri interesante despre vitamina D.

 

  1. Imbunatateste sanatatea oaselor

Vitamina D este esentiala pentru oase puternice, de la inceputul vietii pana la cele mai inaintate varste. Ajuta organismul sa absoarba calciul din alimente. La batrani o doza din vitaminele D si calciu ajuta la prevenirea fracturilor si a fragilitatii oaselor. Copiii au nevoie de vitamina D pentru a avea iase puternice si a preveni rahitismul. Adaugarea in lapte a vitaminei D aproape ca a eliminat rahitismul.

 

 

  1. Vitamina D si sclerozele multiple

De-alungul insoritului ecuator sclerozele multiple sunt destul de putin intalnite. Multi ani, expertii au considerat ca exista o conexiune intre razele soarele, nivelul de vitamina D si aceasta boala autoimuna ce distruge nervii. Un studiu nou a scos in evidenta faptul ca un nivel scazut de vitamina D in organism echivaleaza cu un risc crescut de scleroze multiple.

 

 

  1. Vitamina D si diabetul

Unele studii au aratat o legatura intre un nivel scazut de vitamina D si diabetul de tip 1 si diabet de tip 2. Asadar, cresterea nivelului de vitamina D tine aceste boli departe? Nu exista suficiente dovezi pentru ca medicii sa recomande supliment cu vitamina D pentru a preveni diabetul. Excesul de grasime poate juca un rol in diabetul de tip 2 si nivelul scazut de vitamina D.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax