Anxietatea este una dintre cele mai intalnite tulburari mentale in tarile dezvoltate, care afecteaza zeci de milioane de adulti. Anxietatea este una dintre afectiunile tratabile si nu doar pe baza de medicamente. Exista si un mod natural de a gestiona aceasta problema mentala.
Intelegerea anxietatii
Anxietatea este o emotie pe care cei mai multi dintre oameni o experimenteaza din cand in cand. Atunci cand cineva sufera de anxietate, sentimentul este atat de puternic incat poate interfera cu abilitatea sa de a trai o viata fericita. Sunt mai multe feluri de tulburari anxioase:
– Atacuri de panica: pacientii sunt, brusc si in mod repetat cuprinsi de o teama foarte puternica.
– Tulburarea de anxietate sociala sau fobia sociala: teama puternica si persistenta de situatii sociale, sau frica de a fi evaluat si/sau judecat de catre alte persoane.
– Fobii specifice: frici intense legate de un anume obiect sau situatie, ca de exemplu frica de inaltime sau de spatii inchise.
– Tulburare de anxietate generalizat: este vorba despre ingrijorari excesive si incontrolabile privind evenimente de viata de zi cu zi, chiar si atunci cand nu exista motive reale de ati face griji.
Cauzele exacte ale axietatii sunt inca studiate, insa oamenii de stiinta cred ca la baza acestor tulburari se afla o combinatie de factori, inclusiv schimbari in creier si stresul de mediu. Cercetarile au aratat ca stresul pe termen lung poate cauza schimbari ale modului in care nervii celulelor transmit informatia de la o regiune la alta a creierului. Alte studii au demonstrat ca persoanele care sufera de anxietate prezinta schimbari specifice ale structurilor creierului care controleaza amintirile legate de emotii puternice, iar o trauma poate declansa anxietatea.
Te mai poate interesa si: Ai stari de anxietate? Iata alimentele de care sa te feresti si ce trebuie sa mananci
Vitamina antianxietate
Printre modalitatile de tratare a anxietatii se numara consilierea psihologica, terapia de relaxare, schimbarea dietei si a stilului de viata dar si medicamentatia specifica. Insa, studii recente au aratat ca o anume vitamina lipseste din dieta celor care sufera de anxietate,
Niacinina, sau vitamina B3, face parte din complexul de vitamine B. Ea este esentiala pentru repararea ADN-ului, sistetizarea unor hormoni si a metabolismului. Niacinina are abilitatea de a relaxa tesuturile musculare din componenta arterelor, de a le creste dimensiunea, asa numita vasodilatatie. In acest fel creste fluxul sanguin si se reduce hipertensiunea, creste nivelul HDL (colesterolul bun) si scade LDL-ul (colesterolul rau) ceea ce inseamna imbunatatirea sanatatii cardiovasculare. In ceea ce priveste anxietatea, niacinina actioneaza asemenea unui antidot la adrenalina, care se afla la un nivel extrem de ridicat in cazul celor care se confrunta cu anxietatea.
Sursa: davidwolfe.com
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?