Toată lumea este speriată de cancer şi multă lume caută cât mai multe informaţii despre cancer pentru a fi la curent cu noi modalităţi de prevenire şi vindecare a acestei boli cumplite. Desigur, şi folclorul despre cancer este în floare, apărând tot felul de mituri care nu se concretizează în realitate. Iată câteva concepţii greşite despre cancer.
Despre cancer se spune că toate formele sunt la fel
Este adevărat că se vorbeşte generic despre leacul pentru cancer, însă asta nu presupune că toate formele de cancer sunt la fel. Sunt peste 100 de tipuri de cancer şi toate au o manifestare diferită, iar tratarea lor diferă foarte mult de cât de mult se ştie despre acea boală şi cât de bună este starea pacientului. Graţie fondurilor caritabile, cercetările în domeniul cancerului sunt avansate în ceea ce priveste cancerul la sân. Însă alte forme precum cancerul la pancreas sau la esofag n-au beneficiat de studii amănunţite, iar rata de mortalitate este foarte mare în comparaţie cu alte tipuri.
Se spune despre cancer că nu are leac
Cancerul este boală foarte gravă şi până acum multe forme au fost incurabile. Însă sunt pacienţi care s-au vindecat de cancer. Leucemia sau cancerul la sân sunt incurabile, ca boală, însă 80-90% dintre pacienţii care au primit la timp tratamentul corespunzător au fost declaraţi vindecaţi (boala nu a recidivat într-o perioadă de cel puţin 5 ani) şi au putut duce o viaţă normală.
Telefoanele mobile cauzează cancer
Studiile care caută legătura directă dintre telefonul mobil şi declanşarea cancerului la creier sunt controversate şi niciunul dintre ele nu a dat un verdict clar de DA sau NU. Tehnologia avansează însă rapid şi, cu siguranţă, telefoanele din noua generaţie sunt mai puţin perioculoase decât predecesoarele. Totuşi, n-ar trebui însă nici să exagerăm cu vorbitul la mobil şi să folosim cât mai mult posibil sistemele hands-free.
Toţi nodulii sunt canceroşi
Nu toate masele anormale, chisturile, nodulii etc. găsite în timpul analizelor de tipul ecografiilor, radiografiilor, presupun declararea verdictului cancer. Unele dintre aceste formaţiuni se pot absorbi de la sine sau cu tratament, altele pot fi scoase prin intervenţie chirurgicală. Unele tumori sunt benigne, adică necancerigene. Cel mai important lucru însă este să-ţi faci regulat analize şi controale medicale. Numai aşa se pot preveni formele grave de cancer. Chiar dacă diagnosticul este confirmat, dacă este depistat în formă incipientă, cancerul poate fi vindecat.
Citeste continuarea: 1 2
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!