7 pasi sa-ti fortezi organismul sa transforme grasimile in energie
Posteste
Cateva ore fara mancare te pot aduce in starea de cetoza. De altfel, inainte de a incepe dieta ketogenica, se recomanda o perioada de post de 24-48 de ore, pentru a intra mai repede in starea de cetoza.
O alta varianta este sa consume 1.000 de calorii pe zi, din care 80-90% sa fie grasimi. Combinatia de calorii putine si grasimi multe induce rapid starea de cetoza. Pentru a nu pierde din masa musculara, nu este recomandata aceasta dieta mai mult de 3-5 zile.
Cura de slabire ketogenica. Cum sa dai jos 20 de kilograme mancand grasimi si proteine
Mentine optim nivelul de proteine
Starea de cetoza necesita si un nivel optim de proteine.
Ficatul are nevoie de proteine pe care sa le transforme in glucoza. Acestea vor fi combustibil pentru celulele si tesuturile care nu se pot hrani cu cetone. In plus, proteinele contribuie la pastrarea masei musculare. Cercetatorii spun ca un consum de 1,2-1,7 g per kilogram corp.
Fa-ti analize
Intrarea in starea de cetoza este o chestiune individuala, iar fiecare om are alta stare chimica. De aceea este nevoie de o serie de analize pentru a sti exact care este situatia cetonelor din organism.
Acidul acetoacetic se masoara in urina, cu benzi de culoare, rezultand nuante de la roz la mov. O culoare inchisa inseamna un nivel ridicat, o culoare mai pala inseamna un nivel scazut.
Acetona poate fi masurata in respiratie, in timp ce acidul betahidroxibutirat poate fi masurat in sange, printr-un procedeu asemanator cu glucometrul.
Atentie! Nu urma dieta ketogenica daca nu ti-ai facut in prealabil analize medicale si daca dieta nu este creata special pentru tine, in urma analizelor medicale, si monitorizata de catre un medic specialist.
Sursa: besthealthyguide.com
Imagine de Sasha van der Heijden-Tychkovska de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2
Activul Marte e în Leu din 4 noiembrie 2024. Mesaje speciale de la Univers pentru 4 zodii
Te-ai nascut cu noroc? Priveste-ti palma si afla raspunsul! Simbolurile norocoase sunt descrise aici