4. Glutamat de monosodiu
Este un aditiv alimentar folosit in multe alimente procesate. Glutamatul de monosodiu afecteaza chimia creierului si sistemul endocrin. Uneori este greu de depistat intrucat poate fi trecut pe lista ingredientelor sub diferite nume precum acid glutamic, glutamat, textura proteica, arome naturale etc.
5. Produse toxice
Nu exista nicio indoiala ca lumea moderna este inundata de produse chimice toxice. Daca in privinta substantelor nesatatoase aflate in atmosfera nu ai prea mult control, exista, in schimb, in viata ta zone in care poti controla expunerea la substantele toxice. Spre exemplu, s-a gasit o legatura intre chimicalele folosite in produsele pentru curatenie si alterarea functiilor creierului. In plus, cele mai multe dintre produsele de frumusete interfereaza cu unii dintre hormonii corpului afectand astfel starea de spirit si modul in care gandesti. Nu uita, pielea este cel mai mare organ al corpului si are o abilitate foarte mare de absorbtie. Tocmai de aceea, foloseste urmatoarea regula: ce nu poti manca nu pune pe piele.
Te mai poate interesa si: 5 mesaje cunoscute de viaţă dar care iti fac rau. Renunta la ele!
6. Metale grele
Exista doua tipuri de intoxicatie cu metalele grele: acuta si cronica. Un nivel ridicat de mercur in organism poate duce la boli precum depresia, anxietate, oboseala cronica si au legatura cu cele mai multe dintre disfunctionalitatile creierului. Unul dintre motivele pentru intoxicarea cronica cu metalele grele ramane nediagnosticata, spre deosebire de cea acuta care se gaseste in sistemul circulator, este faptul ca prima merge in tesuturi precum oase, grasime si creier. Tocmai de aceea testele de sange nu dezvaluie nimic.
7. Infectie digestiva
Pentru a avea un creier sanatos este nevoie de un sistem digestiv sanatos. Sistemul digestiv este al doilea creier, 95% din producerea serotoninei provenind de aici. Multe dintre bolile creierului si a starii de spirit avand legatura cu sistemul digestiv.
Nu rata nici: 4 obiceiuri care iti fac zilnic rau fara sa stii
Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2