Organismul va lupta mai bine impotriva bolilor cronice
Sfecla este, in acelasi timp, bogata in betalaina, o clasa de antioxidanti ce distrug radicalii liberi si inflamatiile care au legaturi cu boli cronice precum afectiunile la inima, obezitatea si, posibil, cancer. Cercetarile au sugerat ca betacianina, pigmentul ce ofera sfeclei culoarea specifica, protejeaza organismul impotriva unor cancerigeni obisnuiti.
Nu rata nici: Sfecla rosie: 10 motive sa o incluzi in dieta ta
Tranzit intestinal regulat
„O modalitate de a combate constipatia este sa consumi alimente bogate in fibre precum sfecla”, spune Leslie Bonci, nutritionist sportiv la compania Active Eating Advice. O ceasca de sfecla furnizeaza 4 grame de fibre, in special fibre insolubile care ajuta la reducerea riscului de constipatie sau hemoroizi. De asemenea, betaina care se gaseste in sfecla imbunatateste digestia.
Sursa: health.com
foto: Depositphotos.com
Citeste continuarea: 1 2