Esti anxios, ingrijorat, speriat? Esti suparat in legatura cu (alege orice raspuns vrei): bani, sanatate, munca, familie, dragoste? Inima bate repede, respiratia este superficiala si rapida, iti vin in minte cele mai negre ganduri si ti-ai dori sa te poti relaxa? Sau suferi de anxietate cronica? Sau, poate, te confrunti pe moment cu o angoasa si nu ai niciun chef sa iei pastile?
Iata cateva remedii naturale impotriva anxietatii, unele pot avea efect imediat, in vreme ce altele pot reduce tulburarea in timp.
Romanita
Daca simti ca esti emotionat, o ceasca de ceai te poate ajuta sa te calmezi. Unii dintre compusii din romanita activeaza aceiasi receptori in creier precum unele medicamente precum valiumul. Daca nu-ti place ceaiul, poti lua musetel si sub forma de suplimente. Un studiu realizat de catre Universitatea din Pennsylvania a aratat a pacientii suferinzi de tulburare anxioasa care au luat suplimente de romanite timp de 80 saptamani au inregistrat o scadere a simptomelor anxioase comparativ cu pacientii care au luat placebo.
Citeste si: Ceai de musetel. Beneficii pentru sanatate. Cine trebuie sa-l evite!
Ceai verde
Calugarii budistii japonezi pot medita ore in sir atat intr-o stare de relaxare cat si intr-una alerta. Unul din motivele pentru care reusesc asta este un aminoacid, numit L-teanina ce se gaseste in ceaiul verde sustine Mark Blumenthal de la American Botanical Council.
Studiile au aratat ca L-teanina reduce ritmul cardiac si tensiunea arteriala dar si anxietatea. Intr-o cercetare a efectului aminoacidului s-a observat ca subiectii erau mai calmi si concentrati in timpul unui test daca luau inainte 200 miligrame de L-teanina.
Poti lua cantitatea aceasta din ceaiul verde, daca bei cel putin cinci cani de ceai pe zi.
Ceai verde: Cele 20 beneficii uluitoare asupra sanatatii tale
Hamei
Da, il gasesti in bere insa nu te vei bucura de beneficiile linistitoare ale hameiului (Humulus lupulus) dintr-o bere. Compusul sedativ din hamei este uleiul volatil, pe care il poti lua din extracte si tincturi sau din aromoterapie, perne cu hamei.
„Hameiul este putin amar motiv pentru care nu multi oameni beau ceai decat daca il combina cu menta sau musetel”, dezvaluie Blumenthal. Hameiul este folosit ca sedativ, pentru inducerea somnului, adesea insotit de valeriana.
Citeste continuarea: 1 2
Aceste DOUĂ ZODII respiră UȘURATE după ULTIMA SuperLună plină până în octombrie 2025
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025