Shop
Ultimele 100 de articole

6 beneficii ale turmericului pentru sanatate. Tu le stiai?

15 martie 2020, , Vizualizări:
beneficii ale turmericului

Turmericul este folosit inca din negura timpului pentru tratarea mai multor afectiuni – de la boli de ficat, la depresii si la pecingine. Insa, la fel ca in cazul altor terapii alternative, nu sunt foarte multe cercetari in domeniu care sa sprijine intelepciunea populara. Acest lucru nu inseamna ca puterile vindecatoare ale turmericului sunt doar povesti. Iata cateva dovezi privind beneficiile acestui condiment.

1. Turmericul linisteste arsurile gastrice si calmeaza stomacul

Potrivit unui studiu realizat in 1989, suplimentele din turmeric s-au dovedit a fi mai eficace in linistirea arsurilor gastrice si a simptomelor de indigestie decat efectul placebo. O explicatie a acestui fenom ar putea fi legata de puterea plantei de a lupta impotriva inflamatiilor.

2. Un compus din turmeric previne atacul de cord

Curcumina, un compus al turmericului, sta la baza tuturor beneficiilor pentru sanatate atribuite acestui condiment. In 2012 a existat un studiu legat de abilitatea curcuminei de a preveni atacul de cord in cazul pacietilor cu bypass. In cercetare au participat 121 de bolnavi care suferisera o interventie chirurgicala pentru a li se pune bypass intre 2009 si 2011. Cu trei zile inainte de operatie si cinci zile dupa jumatate dintre pacienti a luat capsule cu curcumina, in vreme ce cealalta jumatate a primit pilule placebo. Aproximativ 30% dintre bolnavii din cel de-al doilea grup s-au confruntat cu un atat de cord dupa ce li s-a pus bypass comparativ cu numai 13% din primul grup. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca proprietatile antiinflamatorii si antioxidante ale curcuminei pot reduce cu pana la 65% riscul de a te confrunta cu un atac de inima dupa o operatie pentru bypass.

3. Tine departe diabetul

S-a descoperit ca persoanele cu predispozitie pentru diabet pot amana declansarea bolii daca consuma turmeric, sustine un studiu din 2012. Timp de noua luni, participantilor la cercetare li s-au oferit fie suplimente cu curcumina, fie capsule placebo. Doar 16% dintre cei care au luat placebo au ajuns diabetici de tip 2, in vreme ce niciunul dintre participantii care au apelat la curcumina nu a dezvoltat boala. Explicatia oamenilor de stiinta se bazeaza pe proprietatile antiinflamatorii si antioxidante ale acestui component al turmericului.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.