Shop
Ultimele 100 de articole

5 probleme de sanatate care sunt mereu confundate cu depresia

15 iulie 2017, , Vizualizări:
depresie - sfatulparintilor.ro - pixabay_com
Sanatatea mentala reprezinta un subiect de interes mondial, procentul celor care sufera de depresie crescand considerabil. Dincolo de faptul ca termenul de „depresie” a ajuns sa fie utilizat chiar şi pentru situatii banale, asta nu inseamna ca afectiunea nu este una importanta, cu efecte devastatoare. Organismul uman este unic şi imprevizibil, prin urmare exista foarte multe probleme de sanatate deghizate in tot felul de simptome, diagnosticarea devenind astfel destul de dificila.
Sanatatea mentala este greu de diagnosticat, deoarece exista foarte putine teste care sa ajute medicii in acest sens. Aşa cum diabetul este diagnosticat prin analize de sange, cancerul prin biopsii şi imagistica, psihicul este diagnosticat prin teste subiective, care presupun autoevaluarea propriilor simptome. Din acest motiv, depresia este deseori diagnosticata greşit.
Conform unui articol din 2012 al publicatiei Current Psychiatry, intre 25-45% dintre subiectii suspectii care acuzau simptome de depresie nu sufereau de aceasta boala, iar rata de succes al medicilor in stabilirea unui diagnostic psihiatric corect este sub 50%.
Iata care sunt cele mai intalnite probleme de sanatate care sunt confundate cu depresia:
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu