5 mituri despre sanatatea femeii pe care poti sa nu le mai crezi. Numarul 4 e cel mai popular - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 mituri despre sanatatea femeii pe care poti sa nu le mai crezi. Numarul 4 e cel mai popular

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 5 mituri despre sanatatea femeii pe care poti sa nu le mai crezi. Numarul 4 e cel mai popular
mituri despre sanatatea femeii

Cu totii am auzit o multime de mituri despre femei, despre sanatatea femeii. In general aceste mituri nu sunt decat niste copilarii, multe dintre ele fiind demolate de specialisti.

Iata 5 mituri despre sanatatea femeii pe care poti sa nu le mai crezi, explicate de cercetatoarea Patricia Barnes-Svarney, autoarea mai multor studii de specialitate.

1. Femeile care locuiesc impreuna isi sincronizeaza menstruatia

Pana acum se credea ca anumiti feromoni emisi de femei le influenteaza pe celelalte care stau in aceeasi casa astfel incat sa le influenteze ciclul menstrual si sa fie la menstruatie, toate, in acelasi timp. Cu timpul, cercetatorii au inceput sa puna sub semnul intrebarii aceasta teorie. In urma unui studiu realizat intr-un campus studentesc din China, s-a demonstrat ca ciclurile menstruale ale femeilor aflate sub acelasi acoperis nu se pot sincroniza. Pot exista, la un moment dat suprapuneri, mai ales daca grupul este mai mare, insa acestea sunt simple coincidente.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

2. Femeile au vezica urinara mai mica decat a barbatilor

Este adevarat ca femeile merg mai des la toaleta decat barbatii, insa acest lucru nu se datoreaza marimii vezicii urinare, ci mai degraba pozitiei acesteia. Vezica urinara a femeii este sustinuta de peretele uterului – perete care, cu timpul se slabeste, mai ales dupa o sarcina. In schimb, la barbati vezica este “libera” sa se extinda la nevoie. Lucrurile se schimba, atunci cand barbatii incep sa aiba probleme cu prostata. Dilatarea acesteia apasa pe uretra, facandu-i pe barbati sa mearga mai des la toaleta.

Citeste si: 12 mituri despre sanatatea barbatilor

3. Femeile se ingrasa datorita copiilor

Se spune ca nasterea contribuie la sporirea numarului de kilograme in plus la femei, kilograme care “raman pe loc”. In realitate insa, femeile se ingrasa cu timpul fie ca au sau nu copii. In urma unui studiu realizat la Universitatea din Qeeunesland , care a analizat un grup de femei timp de 10 ani, s-a constatat ca o femeie cu o greutate medie de 63 kg, “castiga” in 10 ani: 9 kilograme daca este casatorita si are un copil, 7 kilograme daca este casatorita si nu are copii, 5 kilograme daca nu este casatorita si nu are copii.

Acest lucru i-a determinat pe specialisti sa traga concluzia ca nu copilul este “vinovat” de kilogramele in plus ale femeilor, ci partenerii lor. De ce? IN primul rand pentru ca femeile le “copiaza” stilul de viata si mananca mai multe calorii decat are nevoie corpul lor. In al doilea rand pentru ca femeile casatorite obisnuiesc sa petreaca alaturi de sotii lor prin baruri/restaurant unde este foarte simplu sa renunti la regimul echilibrat.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 18/03/2022