Corpul uman: 5 mesaje pe care corpul tau vrea sa ti le trimita - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Corpul uman: 5 mesaje pe care corpul tau vrea sa ti le trimita

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Corpul uman: 5 mesaje pe care corpul tau vrea sa ti le trimita
Corpul uman - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - body-2703412_1920

Corpul uman este o masinarie incredibila. Daca esti atent la manifestarile lui, iti vei putea da seama ca el iti comunica diverse nevoi. Unele mesaje te pot salva de la moarte daca le depistezi corect.

Corpul uman: Iata 5 mesaje pe care corpul ti le transmite si pe care n-ar trebui sa le ignori.

Corpul uman: 1. Crampe la picioare

Daca ai frecvent crampe la picioare si nu te poti odihni corespunzator noaptea din pricina lor, ar putea fi un semn ca ai un dezechilibru de electroliti, cauzat de deshidratare. Tocurile inalte ar putea de asemenea sa iti dea astfel de simptome. Indiferent care ar fi cauza, imediat ce aceste crampe persista cere sfatul medicului. O dieta bogata in electroliti precum calciu, potasiu, magneziu te poate ajuta.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

Corpul uman: 2. Sughituri

Atunci cand ai frecvent sughituri si nu le poti opri oricat de mult ai incerca, ai putea avea o problema la sistemul nervos central. Sughiturile se produc in momentul in care muschiul care separa pieptul de abdomen se contracta si se activeaza brusc corzile vocale. Daca sughiturile dureaza mai mult de doua zile, cere sfatul medicului intrucat pot fi cauzate de stari precum nervozitate accentuata sau anxietate.

O alta cauza a sughiturilor ar putea fi excesul de mancare sau de lichide.

Corpul uman: 3. Deshidratare frecventa

Rolul primordial al rinichilor este sa asigure fluxul de nutrient din apa spre diverse tesuturi. In momentul in care constati ca te deshitratezi poate fi vorba de o problema la rinichi. Daca rinichii nu functioneaza cum trebuie, intregul organism se dezhilibreaza. Pentru a preveni aceste probleme, trebuie sa bei suficient de multa apa, la interval regulate de timp. Ceaiul de plante este de asemenea potrivit.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 04/10/2020