Shop
Ultimele 100 de articole

5 lucruri pe care unghiile le spun despre sanatatea ta

19 august 2020, , Vizualizări:
unghiile le spun despre sanatatea ta

Uneori, unghiile pot dezvalui mai multe despre sanatatea ta decat iti poti imagina. Si nu doar culorile, ci si forma si textura unghiilor. Iata cateva lucruri pe care le poti afla despre sanatatea ta doar privind modificarile texturii si formei unghiilor. In afara unor denivelari ciudate si a unor linii mici, unghiile sunt in mod normal netede.

 

Insa textura lor poate suferi modificari in cazul unor boli ale organismului:

 

1. Liniile Beau

Atunci cand exista o problema in ceea ce priveste cresterea unghiilor – spre exemplu aparitia un sant adanc, orizontal pe suprafata acestora. In acest caz te-ai putea confrunta cu o boala arteriala periferica, pemfigus (o boala de piele), psoriazis, boala Raynaud, infectie sistemica sau traumatisme.

 

2. Scobituri

Cand unghiile prezinta mici adancituri sunt probleme in stratificarea acestora. Astfel de aparitii pot fi observate la aproximativ 10-15% dintre persoanele cu psoriazis. Aceste modificari pot fi cauzate si de alopecia areata, pemfigus, un tip de artrita numita sindromul Reiter si sarcoidoza.

 

3. Unghii concave sau in forma de lingura (koilonychias)

In aceasta situatie unghiile se curbeaza la margini si devin albe, fragile si concave. Printre cauzele acestor transformari pot fi anemia, hemocromatoza, hipotiroididism, malnutritie, traumatisme, expunerea constanta la solventi pe baza de petrol, boala Raynaud si lupus eritematos sistemic.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.