5 intrebari care te vor ajuta sa stii daca ai un ciclu menstrual sanatos
Poftele si schimbarile de dispozitie sunt reale ori sunt imaginare
Trei din patru femei experimenteaza sindromul post menstrual – balonari, oboseala, iritabilitate, pofte, insa nimeni nu stie de ce se intampla acest lucru.
Sunt oameni de stiinta care au pus sub semnul intrebatii sindromul premenstrual. Ei considera ca schimbarile bruste de dispozitie sunt programate cultural. O analiza a 47 de studii a aratat ca doar jumatate dintre ele au aratat o legatura intre o stare emotionala proasta si faza premenstruala; un alt studiu la care au participat femei canadiene, realizat de catre aceeasi cercetatori a descoperit ca problemele de sanatate, stresul si suportul social erau indicatori mai buni ai starii emotionale decat menstruatia. Alti cercetaori cred ca pofta de ciocolata, spre exemplu, ar putea fi un raspuns mai degraba cultural decat unul biologic ca urmare a schimbarilor hormonale.
Sunt si studii care sustin ca o crestere a nivelului de progesteron, care are loc chiar inainte de prima sangerare, ca si o scadere a nivelului de estrogen pot fi „vinovati” pentru cresterea apetitului ori a starii de anxietate.
Iar alte cercetarii considera poftele premenstruale ca o scadere a nivelului de serotonina, care are loc chiar inaintea aparitiei menstruatie.
Putem folosi cuvantul „normal” cand este vorba despre menstruatie?
Fiecare femeie este diferita asa ca si menstruatia este diferita in functie de fiecare persoana. Daca tu nu ai crampe, ori schimbari de dispozitie, ori pofte ai putea crede ca toate acestea sunt pure inventii.
Ori daca te confrunti cu toate elementele mentionate mai sus, precum balonare, iritabilitate, pofte, stii pe propria piele ce inseamna sindromul premenstrual.
Asadar, cand este vorba despre menstruatie, normalitatea se schimba in functie de fiecare femeie in parte.
Sursa: mindbodygreen.com
Imagine de Bastian Wiedenhaupt de la Pixabay
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!