De ce ar trebui sa mananci alimente fermentate. Cele mai bune 5 alimente fermentate pe care sa le incluzi in dieta! - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

De ce ar trebui sa mananci alimente fermentate. Cele mai bune 5 alimente fermentate pe care sa le incluzi in dieta!

alimente fermentate - SFATULPARINTILOR.RO - PIXABAY-COM - homemade-pickles-700037_1920

Iata care sunt 5 alimente fermentate pe care toata lumea ar trebui sa le manance:

1. Varza murata

Alimentul contine vitaminele C, B si K. De asemenea furnizeaza o multime de probiotice, printre care lactobacili si pediococcus. Daca o cumperi din magazin si nu o faci in casa alege sortimentul nepasteurizat.

2. Kimchi

Se face din mai multe straturi de frunze de varza chinezeasca, care se indeasa intr-un vas mare de lut cu praz, usturoi, ghimbir, ardei iuti rosii si peste sarat si se acopera cu o marinata. Provine din bucataria coreana. Contine foarte vitamina C si caroten. Se consuma de obicei drept garnitura sau cu o tocanita.

3. Miso

Facuta din boabe de soia fermentata, miso este o sursa excelenta de mangan, zinc si antioxidanti. Este adesea folosita in retetele de supa, insa poate fi utilizata si in alte retete.

4. Iaurt de cocos

Iaurtul de cocos are un continut ridicat de probiotice si este mai usor de digerat decat iaurtul obisnuit. Nuca de cocos este antivirala, antifungica si ancibacteriana si, in plus, este bogata in electroliti, calciu, potasiu si magneziu.

5. Muraturi

Salata de muraturi contine culturi de bacteria active si enzime. La fel ca si in cazul sauerkraut asigura-te ca alegi varianta nepasteurizata.

Imagine de Anna Armbrust de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 20/06/2020