Multa lume a auzit de beneficiile fructului avocado. Dar foarte putini l-au incercat. Avocado este un fruct cu adevarat miraculos care ar trebui consumat zi de zi. Daca nu te-a convins deocamdata cu proprietatile lui, iata 4 motive sa-l incerci.
-
NU ingrasa
In fuga noastra de grasimi, uitam sa consumam grasimile cu adevarat sanatoase. Avocado nu te ingrasa, insa este o sursa excelenta de grasimi mononesaturate, care previn aparitia bolilor cardiovasculare. In plus, avocado contine fibre care “taie” pofta de mancare. Studiile arata ca dupa o masa la care ai avut si avocado, senzatia de satietate persista mai mult decat dupa o masa fara avocado.
-
Este delicious, cremos si plin de vitamine
Avocado are o textura cremoasa, are un gust bun si poti beneficia de proprietatile a peste 14 minerale, proteine, aminoacizi esentiali, fibre solubile, fitosteroli, polifenoli, carotenoide, omega-3, vitamine din complexul B, vitaminele C, E si K.
-
Are grija de sanatatea ta
Gratie elementelor mentionate mai sus, este de la sine inteles ca avocado este un fruct benefic sanatatii. Mai exact, avocado are grija de sanatatea inimii, protejeaza corpul impotriva diabetului, cancerului, bolilor degenerative ale ochilor si ale creierului. Avocado regleaza nivelul glicemiei, scade inflamatia din organism si scade colesterolul rau.
-
Este versatil
Avocado este un fruct compatibil cu multe alte alimente. El poate fi combinat atat cu alte fructe, cat si cu legume. Poti sa adaugi avocado in shake-ul de ciocolata de la micul dejun sau sa-l adaugi in sandwich-ul cu ou. Poti sa pui avocado in salata sau sa-l amesteci cu boabe de quinoa, fasole si orez salbatic. Ca sa nu mai vorbim despre supele crema reci sau calde pe care le poti prepara cu avocado. Il poti transforma in sos pentru salata amestecandu-l la blender cu suc de lamaie, apa, otet si condiment. Il poti combina cu carne de pui, cu peste sau il poti face guacamole.
Trucuri:
– pentru a preveni oxidarea, stropeste fructul de avocado taiat cu zeama de lamaie;
– ca sa-l cureti cum trebuie, spala-l, usuca-l, taie-l in doua, scoate samburele, apoi cu o lingura scobeste fructul. Specialistii spun ca partea cea mai apropiata de coaja este cea mai sanatoasa.
Sursa: Mindbodygreen.com