Cu toții avem acele amintiri din copilărie când ne-am confruntat cu păduchi sau știam colegi care aveau de-a face cu acești paraziți. Ce ne mai amintim este rușinea părinților care încercau pe cât posibil să ascundă situația de profesori sau de vecini, din teamă că ar putea fi judecați ca având o igienă precară. Și astfel, ca să se ferească de ochii lumii, căutau singuri soluții pentru îndepărtarea „problemei”, neștiind că pot înrăutăți situația.
Ce e de făcut dacă micuțul tău are păduchi? Iată 3 sfaturi utile de la medicul pediatru:
- Scapă de rușine!
Pediculoza este o infestare parazitală ca oricare alta, doar că locul de acțiune e diferit. Din păcate, din cauza rușinii, în loc să ceară ajutor specializat, mulți părinți încearcă acasă tot felul de tratamente „tradiționale” care de multe ori, dăunează copiilor. Spre exemplu, sunt părinți care folosesc gaz. În caz că nu știai, gazul poate genera leziuni la nivelul scalpului, care duc la infecții, iar cel mic ajunge să aibă nevoie nu doar de un tratament pentru înlăturarea pediculozei, ci și pentru vindecarea infecției. Alți părinți recurg la preparate cu sulf sau își tund copiii, fără să conștientizeze că acest lucru are un impact emoțional profund asupra micuțului.
- Mergi în farmacii pentru un tratament testat clinic!
La o simplă căutare pe internet, vei găsi tot felul de sfaturi naturiste sau clasice care, de cele mai multe ori, fie nu au niciun efect, fie, așa cum spuneam mai sus, pot ajunge să creeze alte probleme. Cea mai sigură soluție este să mergi în farmacii unde o să ți se recomande un tratament eficient, care te va scăpa de micile creaturi încăpățânate.
- Învață să previi!
Odată ce ai scăpat de pediculoză, este util să mergi din când în când cu cel mic la un control și să folosești produse de prevenție. Deși copilul nu mai are păduchi, asta nu înseamnă că nu pot reveni. Din contră, acești paraziți au un ciclu specific de înmulțire și fără un tratament de prevenție, infecția poate să reapară.
Așadar, pentru a scăpa rapid și eficient de păduchi, dar și pentru a preveni apariția lor, folosește produse terapeutice prezente pe piață.
Un astfel de tratament este Paranix. Lider european în produsele pentru tratarea păduchilor de cap, oferă soluții superioare pentru detectarea, prevenția și tratamentul pediculozei. În plus, îți oferă și sfaturi utile și instrumente practice care te vor ajuta să minimizezi (re)infestarea.
Pentru detectarea păduchilor, poți folosi Paranix Gel Pentru Detectarea Păduchilor de Cap care poate fi folosit imediat după terminarea unui tratament, pentru a amplifica vizibilitatea păduchilor în timpul pieptănatului. Ce să știi despre el: colorează 100% ouăle păduchilor, înroșindu-le ca să fie ușor de observat cu ochiul liber.
În cazul prevenției, Paranix Spray pentru Prevenție este o metodă eficientă pentru e preveni apariția pediculozei. În plus, poate fi folosit și imediat după terminarea unui tratament, pentru a evita reinfestarea. Ce proprietăți are: spray non-gras care se usucă în mod natural, are parfum plăcut, este ușor de utilizat și oferă protecție imediată și de lungă durată de până la 24 de ore.
Cât despre tratament, Paranix Spray (sau loțiune) și Paranix Șampon sufocă și deshidratează păduchii de cap și ouăle lor, în timp ce Paranix Loțiune Sensitivă se atașează de orificiile respiratorii ale păduchilor și ale ouălor, îi sufocă și deshidratează, oprind dezvoltarea lor.
Prin urmare, dacă micuțul tău are sau a avut pediculoză, folosește metode eficiente și sigure pentru îndepărtarea ei și, cel mai important, uită de rușine.
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025