3 sfaturi pentru dinti sanatosi - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

3 sfaturi pentru dinti sanatosi

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 3 sfaturi pentru dinti sanatosi

De fiecare data cand zambesti dezvalui mai multe decat perlele albe din gura si o fata prietenoasa. Stomatologul Sally Cram spune ca atunci cand examineaza gura unui pacient descopera o multime de indicii legate de starea sa generala. „Noi spunem ca gura este fereastra catre starea generala de sanatate”, sustine Cram care este si purtator de cuvant pentru American Dental Association. „Dezvaluie o multime de lucruri diferite, de la deficientele nutritionale la bolile sistemice”. Gingiile incolore pot indica o deficienta de fier. Gingiile care sangereaza pot dezvalui un nivel nesanatos al zaharului din sange si un diabet nediagnosticat inca.

Peste jumatate dintre adultii de peste 30 de ani au diverse forme de boli ale gingiilor ceea ce inseamna un risc pentru sanatatea lor. „Cand infectiile periodontale afecteaza oasele din jurul dintilor, pot ajunge si in sistemul circulator si de aici in alte zone ale corpului ceea ce inseamna ca vor contribui la dezvoltarea unor probleme de sanatate”, a accentuat Cram.

„Exista o asociere foarte clara intre sanatatea orala precara si bolile de inima”, spune doctorul in medicina Keith Roach si profesor la Weill Cornell Medical College. Un studiu nou aparut Trends in Endocrinology & Metabolism sustine ca vinovatele pentru inflamatiile din corp sunt bacteriile din gura. Alte studii releva asociatia intre inflamatia orala si Alzheimer, Parkinson si artritele reumanoide. Exista chiar si dovezi care leaga bolile periodontale de virusul papiloma uman si riscul de cancer la cap sau gat.

Alte probleme de sanatate cresc substantial riscul de sanatate precara a gurii. Obezitatea creste riscul de boli periodontale. Fluctuatiile nivelului glicemiei in cauza diabetului sustin bolile gingiilor. Insa acesti pasi simpli te ajuta nu doar sa iti mentii zambetul cu si sanatatea generala a corpului in stare excelenta.

 

Iata ce ai de facut.

  1. Periaza-ti dintii de doua ori pe zi timp de doua minute

Intreaba-ti stomatologul care este cea mai buna periuta de dinti pentru tine. Unele persoane,ca de exemplu copiii si varsnicii pot folosi mai bine periuta electrica. Si nu uita sa-ti schimbi perioada la fiecare doua-trei luni.

 

 

  1. Foloseste zilnic ata dentara

Te ajuta sa inlaturi placa dintre dinti acolo unde perioada nu poate ajunge.

 

  1. Mergi la stomatolog de doua ori pe an

Cei care au probleme cu dantura sau se confrunta cu boli cardiovasculare ar trebui sa mearga la cabinetul stomatologic chiar mai des, spune Cram.

 

 

Sursa: www.yahoo.com

Data articol: 19/08/2016