20 de beneficii și efecte adverse pe care le are uleiul de pește - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

20 de beneficii și efecte adverse pe care le are uleiul de pește

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 20 de beneficii și efecte adverse pe care le are uleiul de pește

Uleiul de pește are multe beneficii pentru organism, este bun și pentru copii, dar poate avea și efecte adverse. Află detalii despre acestea.

Uleiul de pește are capacitatea de a ajuta la scăderea în greutate și sarcina sănătoasă.

De asemenea, promovează fertilitatea și îngrijirea pielii (în special pentru psoriazis și acnee).

Este benefic în tratamentul diferitelor boli de inimă, colesterol ridicat, depresie, anxietate, ADHD, sistem imunitar slab, cancer, diabet, inflamație, artrită, SIDA, boala Alzheimer, tulburări oculare, degenerare maculară și ulcere.

Majoritatea beneficiilor uleiului de pește pot fi atribuite prezenței acizilor grași omega-3 esențiali, cum ar fi acidul docosahexaenoic (DHA) și acidul eicosapentaenoic (EPA).

Alți acizi grași esențiali utili în uleiul de pește includ acidul alfa-linolenic sau acidul ALA și gama-linolenic sau GLA.

Diferitele tipuri de pește care sunt o sursă bună de petrol și care se găsesc frecvent includ macrou, păstrăv, hering, sardine, pește-spadă, stridii, ton, calcan, sardine, anșoa și somon.

Calitatea uleiului de pește depinde în mare măsură de tipul de pește din care este recuperat uleiul.

20 de beneficii și efecte adverse pe care le are uleiul de pește

Uleiul de pește are un impact deosebit asupra corpului nostru deoarece ajută la scăderea în greutate, îngrijirea pielii, îmbunătățirea viziunii și alte probleme de sănătate.

1. Îmbunătățește sănătatea inimii

Potrivit American Heart Association (AHA), studiile clinice au arătat că omega-3 este eficient în reducerea incidenței bolilor cardiovasculare (CVD).

Uleiul de pește este o sursă importantă de omega-3 și, prin urmare, reduce riscul de boli cardiace și aritmii cardiace.

De asemenea, scade nivelul colesterolului rău (LDL) și crește nivelul colesterolului bun (HDL).

Uleiul de pește previne acumularea de trigliceride și reduce nivelul trigliceridelor în exces.

Cercetările preliminare au arătat că uleiul de pește poate fi utilizat pentru a preveni ateroscleroza.

Astfel, uleiul de pește este eficient în prevenirea accidentelor vasculare cerebrale și utilizarea regulată a uleiului de pește poate ajuta la prevenirea deceselor.

În conformitate cu American Heart Association, aceste constatări preliminare încă mai trebuie să fie confirmate de o cercetare detaliată suplimentară.

2. Pierdere în greutate

Cercetarea efectuată de profesorul Peter Howe de la Universitatea din Australia de Sud a arătat că uleiul de pește îmbunătățește eficacitatea exercițiilor fizice în încercarea de a reduce greutatea.

Voluntarii care au primit ulei de pește în dieta lor au pierdut în greutate mai mare comparativ cu cei care nu-l consumau în mod regulat.

Uleiul de pește conține acizi grași omega-3 ce ajută la promovarea pierderii în greutate, iar o combinație de antrenament fizic și aportul acestui ulei ajută la reducerea rapidă a grăsimii corporale.

3. Îmbunătățește imunitatea

Se crede că consumul regulat de ulei de pește ajută la stimularea sistemului imunitar, permițându-vă astfel să rezistați apariției unor afecțiuni comune precum răceala, tusea și gripa.

Acizii grași omega-3 prezenți în uleiul de pește susțin sistemul imunitar prin afectarea activității și cantității de citokine și eicosanoide prezente în organismul nostru.

Cercetătorii au studiat efectul făinii de pește și a uleiului de pește asupra sistemului imunitar al porcilor și a constatat că uleiul de pește a ajutat la creșterea animalelor.

Cercetare similară efectuată pe șoareci la Spitalul General de Taichung Veterani, Taiwan, a dat rezultate pozitive.

Uleiul de pește este benefic pentru pacienții care suferă de lupus, o boală autoimună caracterizată prin faptul că sistemul imunitar atacă propriile organe și țesuturi.

Studiile au arătat ulei de pește pentru a ajuta la reducerea febrei, erupțiilor cutanate și a oboselii.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Cuvinte cheie:
Data articol: 05/08/2019