12 semne ca suferi de reflux gastroesofagian - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

12 semne ca suferi de reflux gastroesofagian

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 12 semne ca suferi de reflux gastroesofagian
Refluxul gastroesofagian este o problema cu care se pot confrunta si adultii, nu doar copiii. Desi simptomele sale par usor de identificat, pot fi mai putin evidente decat crezi sau mai usor de confundat. In cazul in care nu sunt tratate pot conduce la complicatii la nivelul esofagului si chiar cancer. Iata ce trebuie sa urmaresti.
 

Informatii despre refluxul gastroesofagian

Un numar extrem de mare de cazuri de reflux gastroesofagian este observat in prezent; aceasta boala presupune ca continutul acid sau non-acid al stomacului sa revina in esofag, simptomele aparand in urma expunerii repetate sau prelungite a mucoasei esofagului la acestea. Simptomele variaza de la o persoana la alta, marea majoritate prezentand simptome usoara, fara dovezi clare ale leziunilor si cu risc redus de complicatii.
Trebuie sa te ingrijorezi daca simptomele mentionate si in special senzatia de arsura in capul pieptuului apare de 2 sau mai multe ori pe saptamana, daca se agraveaza, daca apare noaptea sau te trezeste din somn, daca ai avut simptome pe o perioada de mai multi ani, daca intampini dificultati sau durere la inghitire, daca disconfortul sau durerea influenteaza activitatile tale zilnice.

 

1. Durerea de piept

Durerea de piept apare deoarece acidul din stomac ajunge in esofag; acesta este un simptom clasic de reflux acid. Insa aceasta durere poate continua si deveni mai intensa decat crezi. Multe persoane ajung sa o confunde cu un atac de cord. Nu o poti ignora, in special daca se agraveaza la efort fizic. In orice caz, trebuie sa fii consultat de un medic pentru a te asigura ca nu este vorba despre un atac de cord, recomanda medicul gastroenterolog Walter J. Coyle din California.

2. Regurgitare

Un simptom comun pentru reflux este reprezentat de regurgitare sau senzatia de acid care revin in gat sau in gura. Aceasta poate produce un gust amar sau acru si poti experimenta o ragaiala umeda sau chiar putin continut de voma al continutului stomacului.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Data articol: 28/01/2019