10 remedii naturiste pentru durerile de spate - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 remedii naturiste pentru durerile de spate

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 10 remedii naturiste pentru durerile de spate
remedii naturiste pentru durerile de spate

Numărul persoanelor care suferă de dureri de spate cronice sau acute este pur și simplu incredibil – aproximativ 50% dintre adulți dezvoltă un anumit grad de dureri de spate cronice până la vârsta de 60 de ani.

Indiferent dacă vă încadrați în acest procent sau nu, este posibil să fi avut, la un moment dat, dureri de spate pe termen temporare, existând câteva cauze posibile.

Este important de menționat că durerea de spate nu este o boală sau tulburare în sine, ci mai degrabă un simptom al unei afecțiuni principale.

10 remedii naturiste pentru durerile de spate

Băutură fenugreek

Ingrediente

  • O linguriță pulbere fenugreek
  • 1 cană lapte
  • Miere pentru aromă

Puteți prepara o băutură pentru a trata durerile de spate, amestecând o linguriță de pulbere de fenugreek într-un pahar de lapte cald. Puteți adăuga, de asemenea, miere pentru aromă. Consumul băuturii o dată în fiecare noapte poate ajuta la ameliorarea intensității durerii. Nutriționiștii sugerează că fenugreek-ul este o sursă de proprietăți antiinflamatoare care are potențialul de a combate factorii asociați cu durerile de spate.

Turmeric și lapte

Ingrediente

  • O linguriță pulbere de turmeric
  • 1 cană lapte cald
  • Miere pentru aromă

Consumați o cană de lapte cald amestecat cu o linguriță turmeric; se spune că ușurează intensitatea durerilor de spate. Puteți adăuga miere, o bogată sursă de nutrienți care oferă energie în condiții de epuizare.

Mai mult decât atât, turmericul conţine curcumină, o componentă care funcționează pentru a reduce diferitele dureri din corp, inclusiv durerile de spate. De asemenea, puteți consuma băutură de turmeric și miere de două ori pe zi pentru a accelera procesul de recuperare.

Terapie cu căldură

Plasaţi un pachet cald pe zona afectată; poate face minuni. Studiile au concluzionat, de asemenea, că terapia termică în această afecțiune este considerată eficientă datorită proprietăților sale analgezice. Atunci când este continuată frecvent, calmează durerea mușchilor spatelui, reducând spasmele și durerile.

Ceai de ghimbir

Ingrediente

  • 1bucată de ghimbir proaspăt de 3 până la 5 cm
  • 1 cană apă
  • Miere pentru aromă

Consumul unui ceai cald de ghimbir poate ajuta la ameliorarea stării în timpul durerilor de spate. Nu trebuie decât să fierbeți 1 cană de apă cu bucata de ghimbir proaspăt tăiată. Adăugați miere pentru aromă. Puteți consuma ceaiul de două ori pe zi, în funcție de intensitatea durerii. Nutriționiștii recomandă consumul de ceai de ghimbir, deoarece este o bogată sursă de energie. Acesta are efect de reducere a durerii și antiinflamator.

Citeste continuarea aici.

foto: Depositphotos.com

Data articol: 03/06/2022